101 clase au cursuri suspendate la Iași. 170 de elevi și 50 de profesori infectați
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

101 clase au cursuri suspendate la Iași. 170 de elevi și 50 de profesori infectați

GALERIE
scoala-online
  • scoala-online
- +

Bilanţul ultimei săptămâni: 50 de cadre didactice şi 170 elevi, depistaţi pozitiv.

Peste 170 de elevi, antepreşcolari şi preşcolari au fost confirmaţi săptămâna aceasta cu Covid-19, la aceştia adăugându-se şi aproape 50 de cadre didactice sau persoane care fac parte din rândul cadrelor didactice auxiliare sau personalului nedidactic. Practic, peste 200 de persoane din învăţământul ieşean au fost confirmate pozitiv la testarea pentru Covid-19.

În rândul personalului din învăţământ, cele mai multe persoane diagnosticate pozitiv sunt cadre didactice, 38, iar 11 persoane fac parte din rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic. La prima vedere numărul nu este unul foarte mare, însă aceste îmbolnăviri afectează un număr mult mai mare de elevi.

Practic, în cursul zilei de ieri erau suspendate cursurile pentru 101 clase din învăţământul gimnazial, liceal, profesional sau postliceal, la acestea adăugându-se şi 24 de grupe sau clase din învăţământul preşcolar şi primar. Pe lângă acestea, din cauza numărului mare de persoane diagnosticate pozitiv din rândul personalului didactic şi nedidactic, Grădiniţa „Cuv. Parascheva“ Iaşi are întreaga activitate suspendată.

În ceea ce priveşte îmbolnăvirile din rândul elevilor, cele mai multe cazuri au fost identificate în rândul liceenilor. Din cele peste 170 de cazuri identificate, aproape jumătate (81 de cazuri) sunt în rândul elevilor din clasele IX-XII. Observând numărul de îmbolnăviri în rândul elevilor putem concluziona că probabilitatea de îmbolnăvire scade odată cu vârsta. Astfel, în clasele V-VIII au fost raportate 48 de cazuri de Covid-19, iar în clasele I-IV doar 39 de cazuri. În rândul antepreşcolarilor şi preşcolari au fost confirmate doar 7 cazuri, 5 la preşcolari şi 2 la antepreşcolari. De asemenea, a fost identificat un caz şi la o şcoală postliceală din judeţ.

Dintre şcolile care au cursurile suspendate, reprezentanţii ISJ au amintit de Colegiul „Mihai Eminescu“, unde sunt şapte clase care şi-au suspendat activitatea faţă în faţă, şase clase la Colegiul de Artă şi câte cinci clase la Colegiul „Alecsandri“ şi Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“. În cazul şcolilor în care au fost descoperite persoane diagnosticate cu Covid-19 s-a luat măsura izolării acestora, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, atât clasele, dar şi holurile şi toaletele, dar şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.