11% dintre poliţişti au picat testul psihologic la un concurs organizat de IPJ Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rezultat surprinzător

11% dintre poliţişti au picat testul psihologic la un concurs organizat de IPJ Iași

GALERIE
politisti
  • politisti
- +

Dintre 257 de poliţişti înscrişi la un concurs organizat de IPJ, 29 nu au trecut proba psihologică.

Sute de poliţişti de la diverse structuri din Iaşi se „bat“ pentru câteva posturi scoase la concurs sâmbătă. La nivelul Inspec­toratului de Poliţie Judeţean au fost scoase 20 de posturi de ofiţeri, pentru care vor lupta aproape 260 de poliţişti. La concursul organizat de IPJ Iaşi s-au înscris chiar şi angajaţi de la Poliţia de Frontieră, dar şi de la structuri cum ar fi Biroul de Combatere a Criminalităţii Orga­nizate (BCCO), Serviciul de Operaţiuni Spe­ciale, şi chiar şi de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise. Surpriza uriaşă avea să vină la proba psihologică care a decimat rândurile concu­renţilor. Surprinzător, la această probă au căzut 29 de poliţişti.

Examenele pentru posturile scoase la concurs în cadrul Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Iaşi vor avea loc sâmbătă, iar subiectele sunt rea­lizate la structura centrală din Bucureşti. Vor fi organizate teste pentru posturi de poliţie în cadrul structurii din Iaşi, dar şi la Hârlău, Răducăneni, Miroslava sau Fântânele.

Pentru cele 20 de posturi scoase la concurs s-au înscris şi cadre de la Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Biroul Judeţean Poliţie Trans­por­turi Iaşi, Secţia Regională de Poliţie Transpor­turi (SRPT) Iaşi, Centrul Medical Judeţean, Servi­ciul Operaţiuni Speciale Iaşi, Serviciul Imigrări Iaşi, şi chiar de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iaşi.

Numai că poliţiştii care vor participa la concurs sunt priviţi cu ochi invidioşi de mulţi colegi care s-au înscris, dar pur şi simplu au căzut la una dintre probele care teoretic poate părea uşoară: testul psihologic. În urma testării psihologice care a avut loc între 24 februarie şi 26 februarie, dintre cei 257 de înscrişi, un număr de 29 poliţişti au fost picaţi de psihologi, şi nu vor mai putea participa la examenul de sâmbătă.

Chiar dacă pare greu de crezut că au picat acest test, mulţi poliţişti spun că verificarea se desfăşoară pe durata mai multor ore. „Are un grad de dificultate destul de mare. Bateria de teste pentru un agent are o anumită dificultate, iar pentru cea de ofiţer, cum este cazul acum, testul este mai dificil“, a precizat unul dintre poliţiştii care au reuşit să treacă testul.

Centrul de Psihosociologie Bucureşti a sfătuit concurenţii să se odihnească îndeajuns pentru a putea face faţă testului. „Candidaţii vor avea asupra lor documentul de identitate, instrumente de scris cu pastă sau cerneală albastră şi trebuie să fie într-o stare psihofizică bună, adică odihniţi“, se arată în anunţul făcut de psihologi

Ce posturi sunt libere

Printre cei picaţi la testul psihologic fac parte de la mai multe structuri, printre care şi femei poliţiste De exemplu, a fost declarată inaptă o tânără care în prezent lucrează la Biroul de Combatere a Criminalităţii, cu gradul de agent principal de poliţie, dar şi o altă angajată de la Serviciul Imigrări, cu acelaşi grad, de agent principal de poliţie. O altă femeie picată de psihologi a fost o angajată a Serviciului de Înmatriculări şi Permise Iaşi. De asemenea, au ratat testul şi doi fraţi care activează în cadrul unei secţii de poliţie rurală de lângă Iaşi, dar şi un agent principal din cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Posturile scoase la concurs sunt trei posturi de ofiţer în cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi, dar şi două la Biroul Investigaţii Complexe din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE). Se mai doreşte angajarea unui ofiţer specialist la Compartimentul Relaţii cu Publicul din cadrul Serviciului Cabinet, a unui ofiţer la Structura de Securitate din cadrul IPJ Iaşi, un altul pentru Serviciul de Resurse Umane, cât şi a unui purtător de cuvânt la compartimentul Relaţii Publice. Poliţiştii se vor mai „bate“ pentru un post de ofiţer principal la Secţia 5 Iaşi, unul la Poliţia Oraşului Hârlău, unul la Secţia 4 Rurală Miroslava şi încă unul la Secţia 5 Rurală Răducăneni. La Secţia 2 Iaşi sunt două posturi la Compartimentul Investigaţii Criminale - Com­baterea infracţiunilor contra patrimoniului, un post asemănător la Secţia 3 Iaşi, şi la Secţia 4 Iaşi, şi unul de ofiţer la Biroul de Investigaţii Criminale - Supravegheri Judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani. La Podu Iloaiei se caută un angajat la Compartimentul Investigaţii Criminale şi un altul, la aceeaşi structură, în cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos.

Tot pe 19 martie va avea loc şi concursul pentru funcţia de ofiţer la Serviciul Comunicaţii şi Informatică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.