11 localităţi din judeţul Iaşi, fără curent după furtuni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

11 localităţi din judeţul Iaşi, fără curent după furtuni

GALERIE
fara curent electric
  • fara curent electric
- +

Ploile de ieri au ocolit cea mai mare parte a judeţului.

Deşi Institutul Naţional de Hidrologie a emis un cod galben de inundaţii privitor la toate judeţele Moldovei, în Iaşi doar furtuna a dat dureri de cap autorităţilor. În zonele Paşcani şi Târgu Frumos, 11 localităţi au rămas joi noaptea fără curent electric, respectiv Cristeşti, Moţca, Lunca Paşcani, Hârtoape (comuna Vânători), Sireţel, Miclăuşeni, Butea, Strunga, Oţeleni, Lespezi şi A.I. Cuza. Conform reprezentanţilor E.ON, incidentele s-au datorat numeroaselor descărcări electrice din timpul furtunii, care au dus şi la avarierea unui post de transformare. Defecţiunile din reţeaua electrică au fost remediate până ieri-dimineaţă.

Ploile au dus şi la blocarea drumului judeţean Focuri - Coarnele Caprei pe o lungime de aproximativ 1,5 km. Torentele scurse de pe versanţi au dus la acoperirea drumului cu un strat de 30-50 cm de noroi. Pentru remedierea situaţiei, în zonă a fost trimis un autogreder care să deblocheze drumul. „Partea proastă era că autogrederul trecea o dată, apoi ploaia mai aducea noroi de pe versant. Drumul este circulabil acum, dar va fi curăţat complet după ce se vor opri ploile“, a spus şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Daniel Minciună.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.