11 şcoli ieşene în scenariul roşu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

11 şcoli ieşene în scenariul roşu

GALERIE
invatat de acasa
  • invatat de acasa
- +

Două noi unităţi şcolare din judeţ au solicitat ieri suspendarea cursurilor faţă în faţă la nivelul întregii şcoli, iar alte opt au cerut trecerea în regim de predare exclusiv online pentru 18 clase sau grupe. Astfel, numărul unităţilor şcolare aflate în scenariul roşu a ajuns ieri la 11, fără a fi luate în calcul unităţile care au suspendate cursurile „faţă în faţă” la nivelul uneia sau a mai multor clase.

În ceea ce priveşte noile cazuri de îmbolnăvire cu  Covid-19 care au dus la trecerea în scenariul roşu a întregii şcoli, la Şcoala Primară Slobozia - Voineşti se va învăţa exclusiv online pentru următoarele 14 zile. Aici a fost diagnosticat pozitiv un cadru didactic. Cursurile faţă în faţă vor fi suspendate şi la Grădiniţa Happy Kittens din Valea Lupului, un cadru didactic fiind diagnosticat pozitiv. La nivelul uneia sau al mai multor clase s-au anulat cursurile „faţă în faţă” la opt unităţi, şase dintre acestea fiind din municipiul Iaşi.

Dintre acestea, cele mai grave probleme sunt la Liceul Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi - unde îmbolnăvirea unui cadru didactic a dus la suspendarea cursurilor „faţă în faţă” pentru şapte clase sau grupe de elevi, şi la Colegiul „Racoviţă” - îmbolnăvirea unui cadru didactic a dus la trecerea la predarea exclusiv online pentru grupa a II-a de la patru clase de elevi.

De asemenea, la Şcoala Gimnazială Slobozia se vor suspenda cursurile la două clase, fiind vorba de acelaşi cadru didactic diagnosticat pozitiv care a dus la închiderea structurii Şcoala Primară Slobozia. Totodată, îmbolnăvirea a câte unui elev de la Liceul „Dimitrie Cantemir”, de la Colegiul „Mihai Eminescu”, de la Şcoala Postliceală Sanitară, de la Şcoala Ţuţora şi de la Şcoala „Otilia Cazimir” a dus la trecerea în scenariul roşu pentru o clasă sau grupă de elevi de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.