11 spaţii ale Universităţii Tehnice, câte unul la fiecare facultate, vor fi renovate, mobilate şi dotate cu bani de la Uniunea Europeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

11 spaţii ale Universităţii Tehnice, câte unul la fiecare facultate, vor fi renovate, mobilate şi dotate cu bani de la Uniunea Europeană

GALERIE
renovare UTI Iasi
  • renovare UTI Iasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) va beneficia de 11 spaţii renovate, mobilate şi dotate, unul la fiecare facultate, proiectul fiind în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Proiectul obţinut de TUIASI va fi finanţat prin fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman, având drept scop dezvoltarea culturii antreprenoriale a studenţilor de la inginerie şi arhitectură. 

Astfel, în cadrul proiectului „AntreprenorIng“, vor fi dezvoltate reţele de centre de pregătire în universitate în perioada 2019-2021. Obiectivul general al proiectului este creşterea nivelului de educaţiei şi participare în procesul didactic pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, în special pentru grupurile vulnerabile, fiind asigurat sprijin financiar pentru studenţi şi elevi, crescându-se atractivitatea ofertei educaţionale şi îmbunătăţindu-se competenţele cadrelor didactice.

În cadrul proiectului vor fi oferite pachete integrate de sprijin, acestea fiind corelate cu nevoile pieţei de muncă. Beneficiari vor fi 500 de studenţi, aceştia urmând să participe la activităţi de informare-consiliere pentru a dobândi competenţele necesare în domeniul antreprenorial. De asemenea, 80 de cadre didactice îşi vor îmbunătăţi competenţele în vederea proiectării şi susţinerii de cursuri antreprenoriale, urmând să fie dezvoltate patru domenii de specializare.

„Miza noastră, ca universitate, este ca fiecare student din fiecare facultate să aibă posibilitatea de a urma cursuri de antreprenoriat finalizate cu obţinerea unui certificat care să ateste dobândirea de competenţe în acest domeniu pe parcursul celor trei semestre. Toţi studenţii de la toate facultăţile vor avea această facilitate, de a participa la cursuri în aceastã reţea de laboratoare, care sunt spaţii existente, renovate, mobilate şi dotate cu calculatoare şi cu o bibliotecă relevantă. Avem deja un concept pregătit, sunt făcute în colaborare cu colegii de la Facultatea de Arhitectură“, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică la TUIASI. În cadrul acestor laboratoare, studenţii vor putea elabora planuri de afaceri, de sustenabilitate post-studii la care vor contribui atât profesorii, cât şi tutori din mediul economic. Prezentarea planurilor se va face în faţa unei comisii mixte constituite din reprezentanţi ai cadrelor didactice universitare şi ai partenerilor sociali din învăţământul superior sau din medii publice şi private. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.