12 cluburi de educație non-formală organizate În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

12 cluburi de educație non-formală organizate În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate”

GALERIE
Micii-detectivi-BudaiBoardgames-Maxut
  • Micii-detectivi-Budai
  • Boardgames-Maxut
- +

Cluburile educative funcționează în toate cele 6 școli incluse în proiect, din localitățile Deleni, Erbiceni, Hârlău, Pârcovaci, Podu-Iloaiei și Răducăneni, fiind vorba despre 3 cluburi de teatru, 2 de protecția mediului, 3 cluburi de comunicare și dezbateri, 1 club de boardgames, precum și de 3 cluburi de gândire logică și științe.

Activitatea din fiecare club este organizată de o echipă de profesori coordonată de unul dintre aceștia. Cluburile se desfășoară lunar, pe parcursul anului școlar. În anul școlar curent, în contextul pandemiei, activitatea unora dintre cluburi s-a desfășurat în mediul virtual, dar interesul copiilor pentru activitățile variate și relaxante a rămas același. La activități participă un număr total de 300 de elevi de gimnaziu, incluși în proiect, dar oferta de activități este deschisă tuturor elevilor din școală.

Club Eco Prietenii Naturii-Deleni și Clubul Voluntarilor Naturaliști-Erbiceni își propun să cultive dragostea pentru natură, grija pentru mediu prin activități distractive și creative, dezvoltarea simțului civic și respectului pentru planetă. Activitățile variază de la ateliere de reciclare creativă, la dezbateri pe teme de mediu.

Clubul de teatru din Deleni și Drama Club din Erbiceni au drept obiectiv dezvoltarea încrederii în sine a copiilor, a spontaneității, creativității și comunicării în public prin teatru. Clubul de teatru „Șturlubaticii” din Hârlău își propune să ofere copiilor o modalitate atractivă de petrecere a timpului liber.

Board Games Club Maxut, Deleni aduce în prim plan jocurile de societate care dezvoltă atenția, abilitățile de comunicare și relațiile sociale între copii.

Clubul de dezbatere ”Fantasticii” Hârlău, Clubul de comunicare și dezbatere Răducăneni și Clubul Funny comunicare din Podu-Iloaiei au drept obiectiv comun dezvoltarea abilităților sociale și încurajarea capacității de gândire critică și de exprimare a opiniilor proprii.

Micii cercetători (Pârcovaci și Răducăneni) și Micii detectivi (Budăi, Podu-Iloaiei) sunt 3 cluburi care oferă elevilor ocazia de a-și dezvolta atenția, gândirea logică și interesul pentru științe într-o formă distractivă și accesibilă.

Aceste cluburi nu se adresează exclusiv descoperirii sau dezvoltării unor talente și aptitudini, ci au rolul de a face școala prietenoasă pentru toți elevii, de a oferi un mediu securizat în care orice elev să aibă acces la oportunități de petrecere utilă a timpului liber, să se simtă inclus, valorizat, încurajat să se descopere, să se dezvolte și să dobândească încredere, noi abilități, atitudini și valori.

Organizarea și dezvoltarea cluburilor este facilitată de Fundația COTE, organizație cu experiență în educația nonformală și dezvoltarea abilităților sociale. Activitățile sunt planificate și susținute de echipe de profesori din fiecare școală, cu suportul și participarea directă a numeroși experți. Se urmărește asigurarea învățării din experiență prin metode creative și interactive, de educație nonformală cum ar fi jocuri de comunicare, story-telling, teatru de improvizație, dezbateri interactive, ateliere creative sau jocuri de societate.

Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate este derulat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în calitate de beneficiar, alături de Asociația HoltIS și Fundația COTE.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.