12 cluburi de educație non-formală organizate În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

12 cluburi de educație non-formală organizate În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate”

GALERIE
Micii-detectivi-BudaiBoardgames-Maxut
  • Micii-detectivi-Budai
  • Boardgames-Maxut
- +

Cluburile educative funcționează în toate cele 6 școli incluse în proiect, din localitățile Deleni, Erbiceni, Hârlău, Pârcovaci, Podu-Iloaiei și Răducăneni, fiind vorba despre 3 cluburi de teatru, 2 de protecția mediului, 3 cluburi de comunicare și dezbateri, 1 club de boardgames, precum și de 3 cluburi de gândire logică și științe.

Activitatea din fiecare club este organizată de o echipă de profesori coordonată de unul dintre aceștia. Cluburile se desfășoară lunar, pe parcursul anului școlar. În anul școlar curent, în contextul pandemiei, activitatea unora dintre cluburi s-a desfășurat în mediul virtual, dar interesul copiilor pentru activitățile variate și relaxante a rămas același. La activități participă un număr total de 300 de elevi de gimnaziu, incluși în proiect, dar oferta de activități este deschisă tuturor elevilor din școală.

Club Eco Prietenii Naturii-Deleni și Clubul Voluntarilor Naturaliști-Erbiceni își propun să cultive dragostea pentru natură, grija pentru mediu prin activități distractive și creative, dezvoltarea simțului civic și respectului pentru planetă. Activitățile variază de la ateliere de reciclare creativă, la dezbateri pe teme de mediu.

Clubul de teatru din Deleni și Drama Club din Erbiceni au drept obiectiv dezvoltarea încrederii în sine a copiilor, a spontaneității, creativității și comunicării în public prin teatru. Clubul de teatru „Șturlubaticii” din Hârlău își propune să ofere copiilor o modalitate atractivă de petrecere a timpului liber.

Board Games Club Maxut, Deleni aduce în prim plan jocurile de societate care dezvoltă atenția, abilitățile de comunicare și relațiile sociale între copii.

Clubul de dezbatere ”Fantasticii” Hârlău, Clubul de comunicare și dezbatere Răducăneni și Clubul Funny comunicare din Podu-Iloaiei au drept obiectiv comun dezvoltarea abilităților sociale și încurajarea capacității de gândire critică și de exprimare a opiniilor proprii.

Micii cercetători (Pârcovaci și Răducăneni) și Micii detectivi (Budăi, Podu-Iloaiei) sunt 3 cluburi care oferă elevilor ocazia de a-și dezvolta atenția, gândirea logică și interesul pentru științe într-o formă distractivă și accesibilă.

Aceste cluburi nu se adresează exclusiv descoperirii sau dezvoltării unor talente și aptitudini, ci au rolul de a face școala prietenoasă pentru toți elevii, de a oferi un mediu securizat în care orice elev să aibă acces la oportunități de petrecere utilă a timpului liber, să se simtă inclus, valorizat, încurajat să se descopere, să se dezvolte și să dobândească încredere, noi abilități, atitudini și valori.

Organizarea și dezvoltarea cluburilor este facilitată de Fundația COTE, organizație cu experiență în educația nonformală și dezvoltarea abilităților sociale. Activitățile sunt planificate și susținute de echipe de profesori din fiecare școală, cu suportul și participarea directă a numeroși experți. Se urmărește asigurarea învățării din experiență prin metode creative și interactive, de educație nonformală cum ar fi jocuri de comunicare, story-telling, teatru de improvizație, dezbateri interactive, ateliere creative sau jocuri de societate.

Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate este derulat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în calitate de beneficiar, alături de Asociația HoltIS și Fundația COTE.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.