anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

12 constructori înscrişi în bătălia pentru drumul spre Aeroport

Nu mai puţin de 12 mari firme din ţară s-au înscris la licitaţia pentru documentaţia reabilitării şoselei Bucium şi a drumului spre Aeroport.

GALERIE
sosea Aeroport1
 • sosea Aeroport1
- +

O licitaţie a Primăriei Iaşi a stârnit un interes major în rândul companiilor din ţară. Nu mai puţin de 12 firme vor să realizeze documentaţiile tehnice pentru modernizarea şoselei Bucium şi a drumului de acces spre Aeroport. Valoarea contractului ajunge la aproape 600.000 lei, fără TVA. Proiectanţii care au depus oferte sunt 3B Construction Project SRL, Bomaco SRL, Conproiect Aky SRL, Geo Myke SRL, Hentza Business SRL, Mabas SRL, Pod Proiect SRL, Romasco Concept SRL, Nordic Vision SRL, Submit SRL, Simpa Consult SRL şi Total Business Land SRL. 

Şoseaua Bucium face parte din traseul drumului naţional DN 24 pe raza Municipiului Iaşi. Potrivit Primăriei, traseul studiat porneşte de la limita intravilanului (intersecţie cu aleea Domenii) până la intersecţia cu bd. Poitiers. Şoseaua Bucium continuă de la ieşirea din localitate cu un sector de drum naţional modernizat în 2018, aflat în administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DRDP) Iaşi. „Până în prezent, pe şoseaua Bucium au fost executate lucrări la reţelele edilitare în carosabil şi reparaţii curente. Porţiunea din şoseaua Bucium propusă spre modernizare este de circa 3.200 de metri“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Drumul spre Aeroport (DJ 282 I) are caracter de drum în afara localităţii, fără trotuare şi fără sistem de canalizare, a adăugat oficialul Primăriei. Traseul studiat porneşte de la intersecţia cu şoseaua Ciric şi continuă până la Aeroportul Internaţional Iaşi, având o lungime de circa 1.700 de metri şi lăţimea medie de 6 metri. În aprilie 2019, Consiliul Judeţean a aprobat preluarea drumului de către Primăria Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.