12 decese de COVID în 24 de ore la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

12 decese de COVID în 24 de ore la Iași

GALERIE
spital
 • spital
- +

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 09 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 39938 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 141 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Iași au fost efectuate 1360 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 42 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 733.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 93 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 77 realizate de DSP Iași, 9 de SAJ Iași și 7 de Ambulanța Dacomed Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 153864 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 88564 au fost vaccinate cu doza I si 65300 cu doza II. Pe data de 08 aprilie 2021 au fost vaccinate 1797 de persoane. Mentionam ca 546 de persoane au primit doza I și 1251 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 282 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 09 aprilie 2021, sunt ocupate 459 de paturi din care 65 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 8 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 8 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 4 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 19 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 13 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 2 paturi ATI:

 • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 1 pat ATI la Spitalul de Recuperare

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 143 de paturi:

 • 22 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 1 pat la Spitalul Orășenesc Hîrlău
 • 14 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 44 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 13 paturi la Spitalul Militar
 • 47 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

7 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este liber 1 pat ATI.

Mai menționăm că în zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt libere paturi ATI. În cadrul acestei secții sunt puse la dispoziție 4 paturi ATI pentru micuții pacienți care au nevoie de terapie intensivă. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 2 paturi din cele 5 stabilite pentru această secție.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 09 aprilie 2021, un număr de 2256 de persoane se află în izolare, iar 1541 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 40123 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 40871 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.