anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

12 medalii pentru elevii ieșeni olimpici internaţionali în anul 2015

GALERIE
medalii, elevi, olimpiada
 • medalii, elevi, olimpiada
- +

Anul 2015 a fost unul plin de realizări şi performanţe pentru unii dintre elevii care învaţă la cele mai bune şcoli din Iaşi. La olimpiadele internaţionale care au avut loc în anul care tocmai se încheie, olimpicii noştri s-au întors acasă cu 12 premii de podium, dintre care patru au fost medalii de argint, trei de bronz, un premiu I, două premii II şi alte două premii II.

Două dintre medalii sunt obţinute de acelaşi elev, este vorba de Cozma Tudor Cristian, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, care a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Anul acesta, Tudor a fost premiat şi cu titlul de „Elevul Anului 2015”, datorită acestor rezultate deosebite.

Restul medaliilor de argint au fost obţinute de Tudor Pipirig, elev în clasa a XI-a, tot la Colegiul "Racoviţă", care a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, de Cristina Diana Diaconu, elevă în calsa a XI-a la acelaşi liceu, care a participat la aceeaşi competiţie internaţională, şi de Elena Aura Amironesei, absolventă în vară a Colegiului Naţional din Iaşi. Aceasta a particiapt la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Bronzul a fost câştigat de Ioana Adelina Filip, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, care a participat la Olimpiada Internaţională de Lectură, de Irina Mălina Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional, şi de Tudor Cozma, elevul de care am menţioant mai sus.

La olimpiadele internaţionale la care au participat elevii ieşeni s-a obţinut şi un premiu I la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză. Cea care a reuşit această performanţă este Maria Ilinca Gângă, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Premiul II a fost obţinut de două eleve care au participat la Olimpiada Internaţională a Elenismului, şi anume, Iuliana Georgiana Hristea, elevă la Colegiul "Racoviţă" şi Maria Elena Niţă, elevă la Colegiul "Negruzzi".

Premiul III a fost obţinut la aceeaşi olimpiadă de către elevele Ioana Renata Iachim, elevă la Colegiul „Eminescu”, şi Maria Teodora Stamouli, elevă la Colegiul Naţional, în clasele de gimnaziu.

„Într-o societate informaţională şi culturală, accesul la ceea ce înseamnă ştiinţă este unul facil şi ordinar, informaţia fiind un accesoriu cotidian, regăsit oriunde împrejurul nostru. În aceste circumstanţe nu mai contează informaţia, ci ceea ce realizezi cu ea, cum ţi-o asumi, cum o interpretezi, cum o utilizezi. Nu mai contează doar să ştii, e ceva comun să ştii. Astfel, în societatea contemporană ne îndreptăm spre un climax al utilizării informaţiei, numit performanţă. Performanţa nu mai depinde doar de cunoştinţe, performanţa depinde de tine!”, a spus Elena Aura Amironesei, cea care a obţinut argintul la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Alte premii importante s-au obţinut în 2015 la Olimpiadele Naţionale. Este vorba de 161 de premii: medalii de aur, argint şi bronz, premii I, II şi III şi Premii de onoare la Olimpiadele de Limbă română, Limba latină, Limba greacă veche, Limba engleză, Limba franceză, Limba germană modernă, Limba spaniola, Limba italiană, Limba rusă, Limba neogreacă, Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Ştiinţe, Geografie, Ştiinţe ale Pământului, Economie, Filosofie, Psihologie, Pedagogie, Religie, Informatică, Tehnologia Informaţiei, Discipline Tehnice, Educaţie plastică, Educaţie Muzicală şi Educaţie fizică. De menţionat că cinci dintre medalii sunt de aur. 

Elevii ieşeni sunt aşi şi la concursurile şcolare 

În cursul anului 2015, elevii din Iaşi au câştigat în cadrul concursurilor şcolare internaţionale şi naţionale nu mai puţin de 240 de premii I, II şi III, dar şi medalii de aur, argint şi bronz sau trofee. La concursurile internaţionale s-au câştigat 118 premii, dintre care două medalii de aur, una de argint, una de bronz şi 49 de premii I, 28 premii II şi 21 de premii III. S-au mai obţinut trei trofee şi două Marele Premiu.

În cadrul concursurilor naţionale, elevii ieşeni au obţinut 122 de premii importante, din care 55 de premii I, 32 de premii II şi 30 de premii III. Majoritatea premiilor de la concursurile naţionale şi internaţionale au fost obţinute la competiţiile sportive. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.