12 medalii pentru elevii ieșeni olimpici internaţionali în anul 2015

luni, 28 decembrie 2015, 02:55
3 MIN
 12 medalii pentru elevii ieșeni olimpici internaţionali în anul 2015

Anul 2015 a fost unul plin de realizări şi performanţe pentru unii dintre elevii care învaţă la cele mai bune şcoli din Iaşi. La olimpiadele internaţionale care au avut loc în anul care tocmai se încheie, olimpicii noştri s-au întors acasă cu 12 premii de podium, dintre care patru au fost medalii de argint, trei de bronz, un premiu I, două premii II şi alte două premii II.

Două dintre medalii sunt obţinute de acelaşi elev, este vorba de Cozma Tudor Cristian, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, care a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Anul acesta, Tudor a fost premiat şi cu titlul de „Elevul Anului 2015”, datorită acestor rezultate deosebite.

Restul medaliilor de argint au fost obţinute de Tudor Pipirig, elev în clasa a XI-a, tot la Colegiul "Racoviţă", care a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, de Cristina Diana Diaconu, elevă în calsa a XI-a la acelaşi liceu, care a participat la aceeaşi competiţie internaţională, şi de Elena Aura Amironesei, absolventă în vară a Colegiului Naţional din Iaşi. Aceasta a particiapt la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Bronzul a fost câştigat de Ioana Adelina Filip, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, care a participat la Olimpiada Internaţională de Lectură, de Irina Mălina Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional, şi de Tudor Cozma, elevul de care am menţioant mai sus.

La olimpiadele internaţionale la care au participat elevii ieşeni s-a obţinut şi un premiu I la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză. Cea care a reuşit această performanţă este Maria Ilinca Gângă, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Premiul II a fost obţinut de două eleve care au participat la Olimpiada Internaţională a Elenismului, şi anume, Iuliana Georgiana Hristea, elevă la Colegiul "Racoviţă" şi Maria Elena Niţă, elevă la Colegiul "Negruzzi".

Premiul III a fost obţinut la aceeaşi olimpiadă de către elevele Ioana Renata Iachim, elevă la Colegiul „Eminescu”, şi Maria Teodora Stamouli, elevă la Colegiul Naţional, în clasele de gimnaziu.

„Într-o societate informaţională şi culturală, accesul la ceea ce înseamnă ştiinţă este unul facil şi ordinar, informaţia fiind un accesoriu cotidian, regăsit oriunde împrejurul nostru. În aceste circumstanţe nu mai contează informaţia, ci ceea ce realizezi cu ea, cum ţi-o asumi, cum o interpretezi, cum o utilizezi. Nu mai contează doar să ştii, e ceva comun să ştii. Astfel, în societatea contemporană ne îndreptăm spre un climax al utilizării informaţiei, numit performanţă. Performanţa nu mai depinde doar de cunoştinţe, performanţa depinde de tine!”, a spus Elena Aura Amironesei, cea care a obţinut argintul la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Alte premii importante s-au obţinut în 2015 la Olimpiadele Naţionale. Este vorba de 161 de premii: medalii de aur, argint şi bronz, premii I, II şi III şi Premii de onoare la Olimpiadele de Limbă română, Limba latină, Limba greacă veche, Limba engleză, Limba franceză, Limba germană modernă, Limba spaniola, Limba italiană, Limba rusă, Limba neogreacă, Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Ştiinţe, Geografie, Ştiinţe ale Pământului, Economie, Filosofie, Psihologie, Pedagogie, Religie, Informatică, Tehnologia Informaţiei, Discipline Tehnice, Educaţie plastică, Educaţie Muzicală şi Educaţie fizică. De menţionat că cinci dintre medalii sunt de aur. 

Elevii ieşeni sunt aşi şi la concursurile şcolare 

În cursul anului 2015, elevii din Iaşi au câştigat în cadrul concursurilor şcolare internaţionale şi naţionale nu mai puţin de 240 de premii I, II şi III, dar şi medalii de aur, argint şi bronz sau trofee. La concursurile internaţionale s-au câştigat 118 premii, dintre care două medalii de aur, una de argint, una de bronz şi 49 de premii I, 28 premii II şi 21 de premii III. S-au mai obţinut trei trofee şi două Marele Premiu.

În cadrul concursurilor naţionale, elevii ieşeni au obţinut 122 de premii importante, din care 55 de premii I, 32 de premii II şi 30 de premii III. Majoritatea premiilor de la concursurile naţionale şi internaţionale au fost obţinute la competiţiile sportive. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii