12 miniștri, „incompatibili” cu domeniul administrat. IT-ist la transporturi, contabil la turism
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

12 miniștri, „incompatibili” cu domeniul administrat. IT-ist la transporturi, contabil la turism

GALERIE
ministri psd
 • ministri psd
- +

În guvernul condus de Nicolae Ciucă există numeroși membri care nu au experiența sau pregătirea pentru a conduce respectivele ministere.

Newsweek România vă prezintă lista miniștrilor pe care studiile și pregătirea profesională nu îi recomandă să dețină repectivele portofolii.

Considerăm că studiile și experiența profesională constituie baza pentru ca un ministru să poată gestiona domeniul care i-a fost încredințat. Aceste două elemente nu reprezintă și garanția că respectivul ministru va avea o activitate de succes în domeniul pe care îl are de administrat.  

Din 20 de miniștri monitorizați, asupra unuia (Gabriela Firea) nu ne putem pronunța. Nu este clar cu ce se va ocupa ministerul Tineretului și Familiei.

Un număr de 12 miniștri nu au experiența profesională și educațională pentru a gestiona domeniile pe care le au de administrat.

Un număr de 7 miniștri au studii compatibile cu domeniul pe care îl au de gestionat.

PSD:

Transporturi - Sorin Grindeanu

A terminat Facultatea de Matematică, Specializare Informatică Universitatea de Vest Timişoara. Are studii postuniversitare de specialitate Specializare Baze de date. S-a specializat în sociologie în Italia. A fost asistent universitar Facultatea de Sociologie şi Psihologie - Universitatea de Vest Timişoara. A fost patru ani viceprimar în Timișoara înainte să ajungă deputat. A fost și ministru al comunicațiilor.

Munca - Marius Budăi

Marius Budăi a fost ministru al muncii între noiembrie 2018 și noiembrie 2019, deși nimic nu îl recomanda pentru acest post. Ministrul Muncii și-a făcut studiile la „fabrica de diplome“ Spiru Haret. Între 2004 și 2008, Marius Budăi a fost student în economie la Facultatea de Management Financiar Contabil a Facultății Spiru Haret. Termină această facultate la vârsat de 26 de ani. Imediat după absolvire, s-a înscris la masterul de management financiar de la aceeași universitate din București.  Urmează acest master între anii 2008 și 2010.

Budăi susține că a studiat șase ani la Universitatea Spiru Haret din București. În cv-ul lui Marius Budăi nu poți găsi un fir care să ducă de la un capăt la altul. Spre exemplu, între 2004 și 2006, Budăi susține că făcea facultatea la București, unde era și consilierul unui Parlamentar. În aceeași perioadă a fost inspector la Botoșani și reprezentant zonal la Galați.

Mai mult, pe newsweek

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X