anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

121 ANI de activitate în spirit negruzzist

GALERIE
sigla negruzzinegruzzi-fatada
 • sigla negruzzi
 • negruzzi-fatada
- +

Luna octombrie 2016 are semnificaţii aparte pentru negruzziştii din dealul Copoului: 121 de ani de educaţie, cultură şi valori perene, dăruire şi profesionalism, pasiune şi spirit mereu tânăr, aspiraţii şi realizări remarcabile. Toate acestea vor fi coordonatele activităţilor culturale, artistice şi sportive, desfăşurate în zilele de 27-28 octombrie, în cadrul Zilelor Colegiului Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi.

  

Pentru a marca acest moment deosebit al destinului şcolii,  vor fi organizate o serie de manifestări, dintre care menţionăm:

      - Caleidoscopul valorilor competiţionale (premierea elevilor şi a profesorilor cu rezultate la olimpiadele naţionale şi internaţionale),

     - Talent scriitoricesc în acţiune (lansarea noilor numere ale revistelor şcolii Corolar, English at Heart, Alfa şi Omega, Neuroteen),

     - Profilul profesorului negruzzist: permanenţe şi tendinţe evolutive (masă rotundă),

     - Armonii de toamnă (recital de pian).

Vineri, 28 octombrie, şcoala noastră va fi gazda unor personalităţi marcante ale literaturii şi criticii contemporane, Dan C. Mihăilescu şi Ciprian Măceşaru, în cadrul proiectului Scriitori în şcoli, sub auspiciile FILIT 2016.

Tradiţia Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” de a oferi o educaţie de calitate, rezultat al îmbinării reperelor naţionale şi europene ale educaţiei cu tendinţele modernităţii, a făcut posibilă organizarea altor două evenimente: inaugurarea laboratoarelor de informatică recent dotate cu tehnologie de ultimă generaţie şi deschiderea porţilor unei biblioteci speciale de matematică, înfiinţate ca urmare a unui dar de suflet oferit de familia regretatului matematician Dan Brânzei, negruzzist de marcă şi nume cu rezonanţă în spaţiul matematicii ieşene şi naţionale.

Nu vor lipsi nici competiţiile sportive sau expoziţiile de artă plastică, atât de îndrăgite de elevi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.