121 ANI de activitate în spirit negruzzist
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Eveniment

121 ANI de activitate în spirit negruzzist

GALERIE
sigla negruzzinegruzzi-fatada
  • sigla negruzzi
  • negruzzi-fatada
- +

Luna octombrie 2016 are semnificaţii aparte pentru negruzziştii din dealul Copoului: 121 de ani de educaţie, cultură şi valori perene, dăruire şi profesionalism, pasiune şi spirit mereu tânăr, aspiraţii şi realizări remarcabile. Toate acestea vor fi coordonatele activităţilor culturale, artistice şi sportive, desfăşurate în zilele de 27-28 octombrie, în cadrul Zilelor Colegiului Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi.

  

Pentru a marca acest moment deosebit al destinului şcolii,  vor fi organizate o serie de manifestări, dintre care menţionăm:

      - Caleidoscopul valorilor competiţionale (premierea elevilor şi a profesorilor cu rezultate la olimpiadele naţionale şi internaţionale),

     - Talent scriitoricesc în acţiune (lansarea noilor numere ale revistelor şcolii Corolar, English at Heart, Alfa şi Omega, Neuroteen),

     - Profilul profesorului negruzzist: permanenţe şi tendinţe evolutive (masă rotundă),

     - Armonii de toamnă (recital de pian).

Vineri, 28 octombrie, şcoala noastră va fi gazda unor personalităţi marcante ale literaturii şi criticii contemporane, Dan C. Mihăilescu şi Ciprian Măceşaru, în cadrul proiectului Scriitori în şcoli, sub auspiciile FILIT 2016.

Tradiţia Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” de a oferi o educaţie de calitate, rezultat al îmbinării reperelor naţionale şi europene ale educaţiei cu tendinţele modernităţii, a făcut posibilă organizarea altor două evenimente: inaugurarea laboratoarelor de informatică recent dotate cu tehnologie de ultimă generaţie şi deschiderea porţilor unei biblioteci speciale de matematică, înfiinţate ca urmare a unui dar de suflet oferit de familia regretatului matematician Dan Brânzei, negruzzist de marcă şi nume cu rezonanţă în spaţiul matematicii ieşene şi naţionale.

Nu vor lipsi nici competiţiile sportive sau expoziţiile de artă plastică, atât de îndrăgite de elevi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.