anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Eveniment

122 de ani de rodiri negruzziste

GALERIE
sigla negruzzi
 • sigla negruzzi
- +

Într-un context generator de semnificații complexe – Ziua Internațională a Educației și  FILIT -  Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași aniversează 122 de ani de rodiri destinale.

Cu acest prilej, în liceu s-au derulat activități diverse, care au reunit elevi, profesori și părinți, întru spirit negruzzist. Astfel, a fost prezentată o sinteză a evenimentelor și proiectelor ultimului an școlar și au fost promovate și premiate rezultatele de excepție ale negruzziștilor la competiții naționale și internaționale.

Pe categorii de vârstă, elevii sub îndrumarea dascălilor au îmbinat componenta instructiv-educativă cu cea ludică, în Tresure Hunt, expoziții de pictură și de artă fotografică, proiecții video, vizite  documentare, dans. Echipele redacționale au prezentat noul număr al revistei ”Alfa și Omega” și un nou supliment al revistei ”Corolar” – Alumni.

La inițiativa d-nei director, prof. dr. Elvira ROTUNDU și a doamnei profesor de educație muzicală Alina ȚIRICĂ, în cadrul colegiului a fost amenajată o Sală de muzică, sală ce poartă numele marelui compozitor Mihail Jora. Acesta este absolvent al Colegiului Negruzzi, șef de promoție și autor al imnului colegiului, împreună cu Demostene Botez. În această sală, inaugurată astăzi, elevii vor găsi instrumente muzicale și alte materiale specifice orelor de educație muzicală, ore ce vor deveni cu siguranță mai atractive, dar și interactive. 

Din program nu putea să lipsească tradiționala Disco Negruzzi, un eveniment plin de surprize, organizat cu atenție de elevii de liceu pentru cei de gimnaziu.

Ziua s-a încheiat cu o masă rotundă, la care au participat toate cadrele didactice, prezentările concentrându-se în jurul axelor prioritare ale activităților ce urmează a fi implementate în noul an școlar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.