122 de ani de rodiri negruzziste
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Eveniment

122 de ani de rodiri negruzziste

GALERIE
sigla negruzzi
  • sigla negruzzi
- +

Într-un context generator de semnificații complexe – Ziua Internațională a Educației și  FILIT -  Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași aniversează 122 de ani de rodiri destinale.

Cu acest prilej, în liceu s-au derulat activități diverse, care au reunit elevi, profesori și părinți, întru spirit negruzzist. Astfel, a fost prezentată o sinteză a evenimentelor și proiectelor ultimului an școlar și au fost promovate și premiate rezultatele de excepție ale negruzziștilor la competiții naționale și internaționale.

Pe categorii de vârstă, elevii sub îndrumarea dascălilor au îmbinat componenta instructiv-educativă cu cea ludică, în Tresure Hunt, expoziții de pictură și de artă fotografică, proiecții video, vizite  documentare, dans. Echipele redacționale au prezentat noul număr al revistei ”Alfa și Omega” și un nou supliment al revistei ”Corolar” – Alumni.

La inițiativa d-nei director, prof. dr. Elvira ROTUNDU și a doamnei profesor de educație muzicală Alina ȚIRICĂ, în cadrul colegiului a fost amenajată o Sală de muzică, sală ce poartă numele marelui compozitor Mihail Jora. Acesta este absolvent al Colegiului Negruzzi, șef de promoție și autor al imnului colegiului, împreună cu Demostene Botez. În această sală, inaugurată astăzi, elevii vor găsi instrumente muzicale și alte materiale specifice orelor de educație muzicală, ore ce vor deveni cu siguranță mai atractive, dar și interactive. 

Din program nu putea să lipsească tradiționala Disco Negruzzi, un eveniment plin de surprize, organizat cu atenție de elevii de liceu pentru cei de gimnaziu.

Ziua s-a încheiat cu o masă rotundă, la care au participat toate cadrele didactice, prezentările concentrându-se în jurul axelor prioritare ale activităților ce urmează a fi implementate în noul an școlar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.