anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Zilele Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași

123 de ani de rodiri negruzziste,3-5 octombrie 2018

GALERIE
negruz-ununegruzz-radio
  • negruz-unu
  • negruzz-radio
- +

Într-un context generator de semnificații complexe - Centenarul Marii Uniri și Ziua Internațională a Educației - Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași aniversează 123 de ani de viață intelectuală, culturală, științifică și spirituală.

Cu acest prilej, în liceu se vordesfășura activități care reunesc elevi, profesori și părinți întru spirit negruzzist, promotor al valorilor educaționale de excepție. Astfel, vor fi evidențiate evenimentele și proiectele de succes ale anului școlar anterior și vor fi premiate rezultatele remarcabile ale negruzziștilor obținute la competiții naționale și internaționale.

Respectând specificul fiecărei vârste, elevii vor îmbina, sub îndrumarea profesorilor lor, componenta instructiv-educativă cu cea ludică, într-un caleidoscop de activități, dintre care menționăm: lansări de carte, întâlniri cu absolvenți ai școlii, Treasure Hunt, expoziții de artă plastică și desene pe asfalt, proiecții video, vizite de documentare, dialog cu Scriitori în școli (în cadrul FILIT 2018), Little Heartzz (activitate în cadrul competiției naționale Euroscola 2018), seară de dans și concursuri surpriză destinate elevilor de gimnaziu în cadrul Disco Junior și prima emisie radio a NBC - Negruzzi Broadcast Channel, radioul prin care negruzziștii își vor face vocea auzită.

În an centenar, rolul important al școlii noastre în anii Marelui Război va fi marcat prin dezvelirea unei plăci comemorative, în cadrul proiectului “Traseul Memoriei”, lansat de Primăria Municipiului Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.