129 de absolvenţi nu au mai venit la prima probă a „bac“-ului de toamnă, ieri, la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

129 de absolvenţi nu au mai venit la prima probă a „bac“-ului de toamnă, ieri, la Iaşi

GALERIE
bacalaureat
  • bacalaureat
- +

După o zi de pauză, azi, examenul continuă mâine şi poimâine cu proba obligatorie a profilului, respectiv cu proba la alegere a specializării.

Ieri s-a desfăşurat prima probă a acestei sesiuni de toamnă a bacalaureatului, la proba scrisă la Limba şi literatura română participând la Iaşi 451 de candidaţi dintre cei 580 care s-au înscris pentru aceasstă probă. Astfel, 129 dintre aceştia au lipsit, însă, conform declaraţiei reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, nu au existat situaţii deosebite, şi niciun elev nu a fost eliminat din examen. La nivelul judeţului Iaşi, la toate cele trei probe scrise s-au înscris 1.296 de candidaţi.

Aceste probe se vor desfăşura în patru centre de examen care au fost organizate la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ Iaşi, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ Iaşi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi şi la Liceul Tehnologic „Petru Poni“ Iaşi. De asemenea, a fost organizat un centru de evaluare pentru lucrările scrise provenite din alte judeţe. „Examenul va continua în datele de 22 şi 23 august, cu proba obligatorie a profilului, respectiv cu proba la alegere a specializării. În intervalul 24-30 august vor avea loc evaluările competenţelor lingvistice şi digitale, urmând ca pe 1 septembrie să se afişeze rezultatele iniţiale“, a menţionat prof. Luciana Antoci, inspector şcolar pentru Management instituţional şi Educaţie permanentă. Inspectorul şcolar a mai menţionat şi faptul că „sunt şi candidaţi din anii trecuţi care susţin probele în această sesiune, însă cei mai mulţi sunt absolvenţi ai clasei a XII-a din acest an şcolar“.

Pe data de 1 septembrie, în intervalul orar 12.00 - 16.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii, iar în perioada 2-5 septembrie va avea loc reevaluarea lucrărilor, rezultatele finale urmând să fie publicate joi, pe 6 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.