anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

129 de absolvenţi nu au mai venit la prima probă a „bac“-ului de toamnă, ieri, la Iaşi

GALERIE
bacalaureat
  • bacalaureat
- +

După o zi de pauză, azi, examenul continuă mâine şi poimâine cu proba obligatorie a profilului, respectiv cu proba la alegere a specializării.

Ieri s-a desfăşurat prima probă a acestei sesiuni de toamnă a bacalaureatului, la proba scrisă la Limba şi literatura română participând la Iaşi 451 de candidaţi dintre cei 580 care s-au înscris pentru aceasstă probă. Astfel, 129 dintre aceştia au lipsit, însă, conform declaraţiei reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, nu au existat situaţii deosebite, şi niciun elev nu a fost eliminat din examen. La nivelul judeţului Iaşi, la toate cele trei probe scrise s-au înscris 1.296 de candidaţi.

Aceste probe se vor desfăşura în patru centre de examen care au fost organizate la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ Iaşi, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ Iaşi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi şi la Liceul Tehnologic „Petru Poni“ Iaşi. De asemenea, a fost organizat un centru de evaluare pentru lucrările scrise provenite din alte judeţe. „Examenul va continua în datele de 22 şi 23 august, cu proba obligatorie a profilului, respectiv cu proba la alegere a specializării. În intervalul 24-30 august vor avea loc evaluările competenţelor lingvistice şi digitale, urmând ca pe 1 septembrie să se afişeze rezultatele iniţiale“, a menţionat prof. Luciana Antoci, inspector şcolar pentru Management instituţional şi Educaţie permanentă. Inspectorul şcolar a mai menţionat şi faptul că „sunt şi candidaţi din anii trecuţi care susţin probele în această sesiune, însă cei mai mulţi sunt absolvenţi ai clasei a XII-a din acest an şcolar“.

Pe data de 1 septembrie, în intervalul orar 12.00 - 16.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii, iar în perioada 2-5 septembrie va avea loc reevaluarea lucrărilor, rezultatele finale urmând să fie publicate joi, pe 6 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.