14 candidați pentru patru posturi de director timp de patru ani la Aeroportul din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

14 candidați pentru patru posturi de director timp de patru ani la Aeroportul din Iași

GALERIE
aeroport
  • aeroport
- +

Acesta este numărul candidaţilor pentru mandatele de directori ai instituţiei. Înscrierile continuau şi ieri, termenul limită fiind interpretat diferit de membrii comisiei de organizare a selecţiei pentru desemnarea celor patru directori: 14, 15 sau 16 februarie.

Până ieri, 14 candidaţi se îns­cri­seseră la concursul de selecţie a celor patru directori care urmează să conducă Aeroportul Iaşi în următorii patru ani. Este vorba de directorul general (funcţie care, până anul trecut, era îndeplinită de preşedintele Consiliului de Administraţie), directorul de operaţiuni aeroportuare („operaţio­nal“, până anul trecut), economic („comercial“, în vechea organigramă) şi tehnic (post nou-înfiinţat printr-o procedură contestată acum în instanţa de contencios administrativ).

Con­testat din start de liberali din cauza condiţiilor generale impuse celor care vor să se înscrie în competiţie, perioada de înscriere a mai scos la iveală o hibă: anunţul a fost publicat pe 16 ia­nuarie, iar documentaţia de concurs publicată pe site-ul Aeroportului prevede 30 de zile pentru aplicare. Acestea au expirat pe 14 februarie, dar ieri încă se puteau depune dosare. Mai mult, aceeaşi documentaţie precizează, la o altă pagină, că termenul maximal de înscriere a candidaturilor este 16 februarie, adică astăzi, zi în care mai sunt prevăzute evaluarea lor şi informarea candidaţilor selectaţi pe lista scurtă.

În acest stadiu, numele celor aleşi să prezinte scrisorile de in­tenţie şi să participe la faza finală, a interviului, ar putea să devină publice, conform angajamentelor de transparenţă şi asumare a răspunderii pre­văzute în preambulul documentaţiei de concurs. Amintim că, la selecţia pentru desemnarea componenţei noului Con­siliu de Administraţie al RA Aeroportul, Consiliul Judeţean - organizatorul concursului - a publicat numele celor 18 candidaţi calificaţi atunci pe lista scurtă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.