anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

14 şcoli vor primi bani pentru modernizarea toaletelor

GALERIE
modernizare, toalete, scoli
 • modernizare, toalete, scoli
- +

14 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi vor beneficia de amenajarea şi modernizarea grupurilor sanitare. Aproximativ 2.000 de elevi care învaţă în şcolile din comunele Scânteia, Şireţel, Ţibana, Ţigănaşi, Victoria, Bivolari, Cotnari, Ciurea, Cepleniţa, Mădârjac şi Tansa vor avea condiţii adecvate la şcoală. Acest proiect asigură şanse egale la educaţie. Decizia a fost luată pe data de 27 aprilie în urma şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Iaşi. Costurile acestui proiect ating suma de 2.000.000 de lei. Fondurile vor fi repartizate către cele 11 primării, în funcţie de sumele solicitate de fiecare UAT în parte, de complexitatea lucrărilor care urmează să fie executate şi de stadiul fizic la care se află fiecare unitate şcolară în amenajarea grupurilor sanitare.

În data de 27 aprilie 2022 a avut loc prima întâlnire de lucru a Grupului interinstituţional, constituit la iniţiativa Consiliului Judeţean, în vederea identificării, la nivelul judeţului Iaşi, a unor soluţii/strategii pentru realizarea grupurilor sanitare în grădiniţele, şcolile şi liceele din reţeaua şcolară judeţeană, care să corespundă normelor de igienă şi să asigure funcţionarea, în mod corespunzător, a unităţilor de învăţământ din mediul rural. Întâlnirea a fost găzduită de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi şi a vizat analiza cazurilor specifice reprezentate de şcolile cu grupuri sanitare exterioare care necesită intervenţii de reabilitare şi modernizare. În cadrul acesteia au participat membrii Consiliului Judeţean Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, SC ApaVital SA Iaşi, Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă Canal Iaşi, Asociaţia Comunelor din România - Filiala Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.