Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

14 turnee, 14 campioane

GALERIE
barty-trofeu-miami
  • barty-trofeu-miami
- +

 

Nici una dintre jucătoarele din circuitul WTA n-au reuşit să cucerească mai mult de un trofeu. Printre cele 14 câştigătoare nu se numără Simona Halep . Ashleigh Barty a învins-o pe Pliskova în finala de la Miami

Australianca Ashleigh Barty (11 WTA)  a câştigat, sâmbătă, turneul de la Miami, primul său trofeu Premier Mandatory, învingând-o în finală pe sportiva cehă Karolina Pliskova (7 WTA), scor 7-6, 6-3 în 99 de minute. Ashleigh Barty a făcut un meci solid, în care a reuşit nu mai puţin de 15 aşi. Pliskova a condus cu 3-1 în primul set, însă australianca a revenit rapid în joc şi a trimis actul inaugural în tie-break, acolo unde Barty nu i-a lăsat decât un punct adversarei. Setul al doilea a început cu un game extrem de disputat, încheiat cu break-ul realizat de Barty. Pliskova nu a putut câştiga pe serviciul adversarei şi s-a văzut învinsă şi în al doilea act, scor 6-3.

Prin succesul australiencei, continuă seria de turnee din acest an cu câştigătoare diferite. Până acum s-au disputat 14 turnee şi câştigătoarele sunt 14 jucătoare diferite: Brisbane – Karolina Pliskova, Shenzhen – Arîna Sabalenka, Auckland – Julia Goerges, Sydney – Petra Kvitova, Hobart – Sofia Kenin, Australian Open – Naomi Osaka, Sankt Petersburg – Kiki Bertens, Thailand Open – Daiana Iastremska, Doha – Elise Mertens, Dubai – Belinda Bencic, Budapesta – Alison Van Uytvanck, Acapulco – Yafan Wang, Indian Wells – Bianca Andreescu, Miami – Ashleigh Barty. În această listă de 14 laureate nu regăsim numele Simonei Halep. Ashleigh Barty mai are în palmares trei titluri la simplu în circuitul WTA, obţinute în 2017 la Kuala Lumpur şi în 2018 la Nottingham şi Zhuhai. * Roger Federer (5 ATP) l-a învins cu scorul de 6-2, 6-4, pe canadianul de 19 ani Denis Shapovalov, (23 ATP),  calificându-se pentru a cincea oară în finala Miami Open. Federer, 37 de ani, s-a impus după un meci care a durat 73 de minute şi va disputa finala de Masters Series cu numărul 50, un record (27 câştigate şi 22 pierdute). Spaniolul Rafael Nadal are 49 (33-16), iar sârbul Novak Djokovic are 47 (32-15). În cealaltă semifinală, americanul John Isner (9 ATP) l-a învins pe celălalt jucător de viitor al Canadei, Félix Auger-Aliassime (47 ATP, 18 ani), cu 7-6, 7-6.  Federer a câştigat Miami Open în 2005, 2006 şi 2017. În finala de aseară, Federer l-a învins pe Isner cu 6-1, 6-4 în 64 de minute.

*Săptămâna viitoare au loc două turnee importante peste Ocean. La Charleston are loc cea mai importantă competiţie tenisistică pe zgură din SUA, iar pe hard se joacă la Monterrey. În turneul mexican, România a avut trei jucătoare în calificări. De primul tur au trecut Monica Niculescu (138) care a învins-o cu 7-6, 6-2 pe Natalija Kostic (275) din Serbia, precum  şi Gabriela Ruse (237). Aceasta a obţinut o victorie foarte frumoasă la Katie Swan (Marea Britanie, 166). În schimb, Andreea Amalia Roşca (246 WTA) a fost învinsă de jucătoarea maghiară Greta Arn (401) scor 7-6, 4-6, 1-6. Arn are 39 de ani şi a fost numărul 40 WTA în 2011. În turul II de calificări, Monica a nimerit cu o jucătoare fără clasament, admisă cu wild-card, mexicana Ana Karen Guadiana, învingătoare cu 7-6, 7-6 contra americancei Nikita Uberoi (în aceeaşi situaţie). Numai că Monica s-a retras în turul II de calificări. Gabi Ruse se luptă pentru un loc pe tabloul principal cu Jovana Jaksic (Serbia 263), 6-3, 7-6 cu americanca Maria Sanchez (328). Pe tabloul principal se află deocamdată Ana Bogdan (107), care întâlneşte în primul tur pe elveţianca Stéphanie Vogele (97). Prim-favorita turneului este germana Angelique Kerber, urmată de Garbiñe Muguruza şi Anastasia Pavliucenkova. În turneul de la Charleston (Carolina de Sud) este înscrisă Mihaela Buzărnescu, care va întâlni în primul tur o jucătoare din calificări. Sloane Stephens, Kiki Bertens şi Arîna Sabalenka sunt favoritele principale.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri