15.000 de tineri cântând la unison, între cămine. Cel mai mare festival studenţesc din ţară a avut loc la Iaşi

duminică, 26 mai 2024, 03:33
3 MIN
 15.000 de tineri cântând la unison, între cămine. Cel mai mare festival studenţesc din ţară a avut loc la Iaşi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a organizat a IV-a ediție a celui mai mare festival studențesc găzduit de o instituție de învățământ superior. Spre deosebire de anii precedenți, în acest an festivalul s-a întins pe o durată de trei zile. Studenții au participat la concertul Carla’s Dreams și la alte zeci de evenimente cu diverse premii.

Sănătatea e în mișcare

 

La Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu”, între 22 și 24 mai 2024, au fost organizate jocuri inedite în aer liber, zeci de concursuri cu premii, cursuri de capoeira, cursuri de autoapărare, spectacole de teatru în aer liber și petreceri tematice. Ediția de anul acesta a debutat cu Cross TUIASI, la care au participat peste 200 de studenți, dar și profesori. După cum era deja stabilit, toți s-au adunat la ora 09:30 și au început să alerge printre căminele din campus. Scopul acestui cross a fost de a promova mișcarea și stilul sănătos de viață. Cei care au ajuns primii la linia de finiș, dar și care au avut costume diferite au fost premiați de sponsorii evenimentului.

 

Cel mai mare festival studențesc din țară

 

Toate evenimentele din cadrul festivalului au avut loc în aer liber, în zona căminelor T9-T10-T11. În campus au fost amenajate patru locuri de unde puteai cumpăra băuturi răcoritoare, dar și o zonă amenajată cu street-food. „Cu fiecare ediție, acest eveniment a crescut, s-a diversificat în activități și atracții pentru studenți și a devenit tot mai aproape de ceea ce dorim să devină, și anume cel mai mare festival studențesc din țară”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI. Finala UEFA Europa League a fost văzută de zeci de studenți în aer liber, pe un ecran de 4,5 x 2,5 metri, care înainte de meci s-au bucurat de o competiție de Beer Pong.

 

Concert Carlas Dreams

 

„E pentru tine, bărbat, copil, femeie, student sau muncitor, cu MD sau COM! Zâmbim și plângem liberi sub denumirea de OM” – 15 000 de oameni, de inimi care băteau în același ritm și cântau la unison s-au adunat pentru grandiosul concert Carla’s Dreams organizat de TUIASI. Au făcut show, au transmis emoție și energie. Pentru că tot campusul era plin și abia de reușeai să vezi ceva la scenă, unii studenți și elevi s-au urcat și în copaci pentru a-i susține pe cei care au făcut festivalul de neuitat. În deschiderea concertului au cântat „Gașcă Chitară Grozăvești”, care au trezit nostalgie și melancolie cu piesele „Dacă ploaia s-ar opri” și „Nebun de alb”.

 

Flashback Party

 

Festivalul s-a terminat pe 24 mai, cu două petreceri tematice. „Flashback Party” a fost organizat pentru profesori și absolvenți ai universității, cu denumirea „Back to the ’80s în atmosfera «Tudorului» retro”, iar de la ora 23 a început „Neon Madness Party – Colorful Campus”, organizat în colaborare cu „Sesiunea de Noapte” – cea mai mare petrecere studențească organizată în aer liber. Chiar dacă nu au mai fost prezenți 15 000 de oameni la petrecere, cei de acolo s-au distrat la maxim cu cele mai cunoscute hit-uri din întreaga lume.

Unul dintre organizatori a sintetizat la obiect: „Studenția este o etapă extrem de frumoasă care ne inspiră, ne oferă prietenii trainice și amintiri de neuitat”. 

Toate articolele din noua secţiune ZdI “Ziarul Studenţesc”, AICI

 

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studenţesc” citeşte AICI

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii