anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

16 ani de închisoare: victimă ucisă după ce l-a muşcat de penis pe violator

GALERIE
inchisoare
 • inchisoare
- +

Poveste de o grozăvie fără margini, terminată cu moartea unei femei. Aceasta ar fi putut avea o şansă la viaţă dacă nu agresorul, dar măcar vecinii s-ar fi comportat mai omeneşte cu ea.

 

Un ieşean îşi va petrece bătrâneţile după gratii. El a încercat să violeze o femeie care avea grijă de un vecin imobilizat la pat. Nereuşind, a bătut-o cu sălbăticie, de faţă cu bolnavul. Deşi victima era în agonie, bărbatul şi-a continuat o vreme netulburat avansurile sexuale. Femeia ar fi putut avea o şansă de supravieţuire, dacă măcar vecinii ar fi fost oameni.

Viaţă promiscuă în cămin

Faptele s-au petrecut în urmă cu un an. George Boghiţă, în vârstă de 59 de ani, şi viitoarea sa victimă, G.A., de 54 de ani, se cunoşteau de aproximativ 5 ani, ambii vizitându-l şi ajutându-l pe H.T. Acesta locuia în căminul Moldoforest din Lunca Cetăţuii şi era paralizat în urma unor leziuni ale coloanei vertebrale, neputându-şi folosi mâinile şi picioarele. Neavând locuinţă şi nici copii, femeia, G.A., venea des la el, rămânând acolo şi timp de 2-3 zile. Conform depoziţiei ulterioare a lui H.T., femeia întreţinea frecvent relaţii sexuale cu bărbaţii din cămin, pentru a obţine băutură şi ţigări. În seara zilei de 31 octombrie 2020, G.A.a venit din nou la H.T., aducând şi o sticlă de 3 litri cu bere.

A doua zi, femeia a început să bea, motiv pentru care H.T. l-a chemat şi pe Boghiţă, care locuia la acelaşi etaj, pentru a-i schimba sonda urinară. Boghiţă a venit, şi-a ajutat vecinul, după care a rămas să bea împreună cu G.A. În jurul prânzului, lui Boghiţă i-a venit chef de sex, propunându-i lui G.A. să-i facă sex oral. Femeia a refuzat, aşa că bărbatul a încercat să o forţeze, moment în care G.A. l-a muşcat de penis. Furios, Boghiţă a bătut-o cu sălbăticie, lovind-o de zeci de ori cu pumnii şi picioarele. A abandonat-o timp de aproximativ o jumătate de oră pe podeaua camerei. În cele din urmă, a ridicat-o şi a aşezat-o pe un scaun.

Întrucât G.A. se plângea constant de dureri, H.T. i-a propus să-şi ia nişte perne şi să se aşeze comod. Femeia s-a întins pe o plapumă, în mijlocul camerei. Lângă ea a venit Boghiţă, care a început să o pipăie şi să o mângâie, insistând să întreţină cu ea relaţii sexuale. Pe seară, la insistenţele lui H.T., a renunţat şi a plecat, femeia şi bolnavul rămânând singuri. A doua zi, femeia a zăcut în pat până seara, când H.T. a rugat-o să-i aducă un pahar cu apă. Femeia s-a ridicat din pat, dar s-a prăbuşit imediat.

A reuşit să se târască până pe un scaun, dar a căzut din nou, pierzându-şi cunoştinţa. Doar atunci H.T. a realizat gravitatea situaţiei, începând să strige după ajutor. A fost auzit abia după patru ore de o vecină, care a alertat pe un alt locatar al căminului. Acesta a intrat în cameră şi a văzut-o pe femeie întinsă pe podea. În loc să cheme o ambulanţă, s-a mulţumit să se ducă la Boghiţă şi să-i spună să meargă la H.T.

Intrat în cameră, acesta a luat-o pe femeie în braţe şi a întins-o înapoi pe pat, după care a plecat. Deşi, pe parcursul zilei, în camera lui H.T. au venit mai mulţi vecini, aceştia au preferat să nu se amestece. A doua zi dimineaţa, femeia murise. La autopsie, s-a constatat că suferise mai multe fracturi ale coastelor şi una a umărului drept. Moartea fusese provocată de hemoragiile intracraniene rezultate în urma loviturilor lui Boghiţă.

Penis expertizat

În cursul urmăririi penale, dar şi al cercetării judecătoreşti, Boghiţă a negat săvârşirea faptelor. El a afirmat că în seara respectivă era prea beat pentru a putea face sex, iniţiativa aparţinându-i de fapt femeii, care ar fi vrut să-l facă gelos pe un altul. Boghiţă a spus că o lovise, dar numai o dată, cu palma, după care ar fi continuat să bea. Afirmaţiile acestuia au fost contrazise însă atât de mărturia lui H.T., cât şi de expertiza medico-legală, care a menţionat urmele de muşcături de pe penisul lui Boghiţă.

Acesta a susţinut că s-ar fi zgâriat într-un tufiş, pe când voia să urineze, dar judecătorii au respins declaraţia ca nesinceră. Magistraţii Tribunalului l-au găsit vinovat de viol şi omor, condamnându-l la 16 ani de închisoare, ca şi la plata a 5.000 de lei şi 3.000 de euro ca daune civile morale şi materiale, stabilite în favoarea fraţilor victimei. Apelul declarat de Boghiţă a fost respins zilele trecute, sentinţa Tribunalului rămânând definitivă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.