anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

16 elevi de la Liceul „Grigore Moisil”, în practică la o companie spaniolă

GALERIE
info 1
 • info 1
- +

În perioada 5 – 23 iunie 2017, s-a desfăşurat în compania spaniolă Summon Press, stagiul celor 16 elevi din clasele a X-a de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi, care a vizat dezvoltarea competenţelor de editare a materialelor multimedia. Al 2-lea flux de 16 elevi din clasele a X-a va merge în aceeaşi companie în perioada 3 – 21 iulie 2017. Stagiile de formare se derulează în cadrul proiectului Erasmus+ de mobilitate pentru formare profesională VET, nr. 2016-1-RO01-KA102-024198.

În cele 3 săptămâni de stagiu, elevii au exersat utilizarea instrumentelor de lucru din programele Adobe Photoshop, Adobe After Effects, Adobe premier pro axate pe procesarea imaginilor, crearea de animatii si flash-uri. Elevii au realizat materiale multimedia de prezentare a unor afaceri de succes (afişe, logo-uri, bannere electronice, clipuri publicitare), având astfel oportunitatea de a-şi dezvolta şi competenţele antreprenoriale care însoţesc competenţele IT în solicitările angajatorilor de pe piaţa muncii.

Proiectul are următoarele obiective: dezvoltarea competenţelor de editare a materialelor multimedia la nivel european, construirea unor comportamente solicitate de piaţa muncii prin contactul direct cu specialiştii IT dintr-o companie de succes şi exersarea abilităţilor practice pentru o mai bună inserţie pe piaţa muncii.

Elevii au fost însoţiţi în primul flux de profesorii Losonczy Carmen şi Butnăraşu Oana, iar în al 2-lea flux vor fi însoţiţi de profesorii Romanescu Adina şi Fulop Cristina.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.