ZdITV: ”20 de minute” – Surprize, conflicte și previziuni după alegerile locale de la Iași

miercuri, 12 iunie 2024, 03:01
1 MIN
 ZdITV: ”20 de minute” – Surprize, conflicte și previziuni după alegerile locale de la Iași

Principalele concluzii după alegerile locale din weekend-ul trecut și cauzele acestora sunt temele emisiunii ”20 de minute” de astăzi. Este analizată prezența mare la vot – a fost cea mai ridicată din 2012 -, cum s-au împărțit voturile și ce tendințe arată pe viitor.

Primarul Mihai Chirica a obținut mai puține voturi decât în 2020, ceea ce arată că este pe o curbă descendentă în ciuda faptului că a câștigat alegerile. Cum poate fi văzută, după scrutin, competiția dintre Marius Bodea și Cosette Chichirău? Cum se explică succesul fulminant al noului partid CURAJ și a dovedit astfel Cosette Chicgirău că are de acum propriul electorat? Vor mai putea cei doi să facă echipă pe viitor, sau vor fi rivalii viitoarelor alegeri?

Alte subiecte analizate: dacă și-a revenit PSD în municipiu Iași, după epoca Dragnea, cum se explică votul bun pentru Bogdan Cojocaru, cum stăpânirea și gestionarea eficientă a unei infrastructuri puternice l-au ajutat pe Costel Alexe să-și mențină funcția râvnită de opozanți și cum și-au ratat țintele candidații AUR, care au fost, amândoi sub scorul partidului. Toate acestea, în ”20 de minute”, analiza realizată în studioul TV al ”Ziarului de Iași” de către jurnaliștii Toni Hrițac și Alex Andrei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii