anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

17 clase de elevi din Iași au intrat în scenariul roșu de COVID

GALERIE
scoala online
  • scoala online
- +

Numărul claselor care au trecut în scenariul roşu săptămâna aceasta din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19 a ajuns la 17, după ce trei noi cazuri au fost raportate în rândul elevilor în cursul zilei de ieri.

Astfel, clasa a IX-a, grupa 2, de la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă“ Iaşi, clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce“ Iaşi şi clasele a III-a şi a IV-a care învaţă simultan de la Şcoala Profesională Lespezi, structura Şcoala Primară Dumbrava vor învăţa exclusiv online pentru 14 zile.

Solicitările de suspendare a cursurilor „faţă în faţă“, la fel ca şi în cazul celorlalte şcoli şi clase care au trecut în scenariul roşu, a fost făcută de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, decizia fiind ulterior aprobată la nivel judeţean de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce priveşte noile cazuri descoperite, Direcţia de Sănătate Publică a dispus deja izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Luni, la nivelul judeţului, a fost dispusă trecerea în scenariul roşu a Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu“ din Municipiul Iaşi, iar la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ au fost întrerupte cursurile „faţă în faţă“ la câte o clasă.

Marţi s-a decis învăţarea exclusiv în mediul online la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani şi la câte o clasă de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi şi de la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi.

Miercuri s-a decis întreruperea cursurilor „faţă în faţă“ la o clasă de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi la două clase de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu“ din Tomeşti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.