anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

18 străzi din Copou, Păcurari, Canta: modernizare completă

Valoarea totală a investiţiilor Primăriei trece de 36 milioane lei.

GALERIE
modernizare strazi
  • modernizare strazi
- +

Primăria pregăteşte un program de modernizare a unui număr de 18 străzi din zonele Copou, Păcurari şi Canta. În acest sens, Consiliul Local (CL) va aproba mâine, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici, iar valoarea totală a investiţiilor trece de 36 milioane lei. 

Totuşi, aprobarea în CL nu echivalează cu începerea lucrărilor la străzi, acest lucru putându-se întâmpla doar după ce municipalitatea va aloca fondurile necesare şi va lansa licitaţii de execuţie. Modernizarea celor 18 străzi a mai fost anunţată în trecut, noutatea fiind că au fost finalizate documentaţiile tehnice care stabilesc în mod clar, printre altele, nivelul investiţiei la fiecare arteră în parte. Cele mai multe străzi, 12 la număr, sunt în Copou: Văscăuţeanu, Dr. Victor Babeş, Titu Maiorescu, Nicolae Istrati, aleea Copou, Pojărniciei, Turcu, Dumbrava Roşie, Dr. Nicolae Vicol, George Coşbuc, Alexandru Vlahuţă şi Dumitraşcu Cantacuzino.

„Soluţia de modernizare a celor 12 străzi selectate are în vedere ranforsarea sistemului rutier existent, refacerea trotuarelor, aducerea la cota a căminelor de reţele, siguranţa circulaţiei şi dotări cu mobilier urban“, se arată în proiectul de hotărâre de CL. În Păcurari şi Canta sunt câte trei străzi: Varianta şoseaua Rediu, Muntenimii, şos. Munteni, respectiv Luca Arbore, Sergent Grigore Ioan şi Lupiţei. Pe cele şase străzi enumerate este prevăzută înlocuirea sistemului rutier existent cu sistem rutier din mixturi asfaltice în grosime de 16 cm, respectiv ranforsarea sistemului existent, amenajarea trotuarelor şi lucrări de semnalizare rutieră. Pentru fiecare stradă în parte durata de execuţie ajunge la 12 luni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.