18 străzi din Copou, Păcurari, Canta: modernizare completă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

18 străzi din Copou, Păcurari, Canta: modernizare completă

Valoarea totală a investiţiilor Primăriei trece de 36 milioane lei.

GALERIE
modernizare strazi
  • modernizare strazi
- +

Primăria pregăteşte un program de modernizare a unui număr de 18 străzi din zonele Copou, Păcurari şi Canta. În acest sens, Consiliul Local (CL) va aproba mâine, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici, iar valoarea totală a investiţiilor trece de 36 milioane lei. 

Totuşi, aprobarea în CL nu echivalează cu începerea lucrărilor la străzi, acest lucru putându-se întâmpla doar după ce municipalitatea va aloca fondurile necesare şi va lansa licitaţii de execuţie. Modernizarea celor 18 străzi a mai fost anunţată în trecut, noutatea fiind că au fost finalizate documentaţiile tehnice care stabilesc în mod clar, printre altele, nivelul investiţiei la fiecare arteră în parte. Cele mai multe străzi, 12 la număr, sunt în Copou: Văscăuţeanu, Dr. Victor Babeş, Titu Maiorescu, Nicolae Istrati, aleea Copou, Pojărniciei, Turcu, Dumbrava Roşie, Dr. Nicolae Vicol, George Coşbuc, Alexandru Vlahuţă şi Dumitraşcu Cantacuzino.

„Soluţia de modernizare a celor 12 străzi selectate are în vedere ranforsarea sistemului rutier existent, refacerea trotuarelor, aducerea la cota a căminelor de reţele, siguranţa circulaţiei şi dotări cu mobilier urban“, se arată în proiectul de hotărâre de CL. În Păcurari şi Canta sunt câte trei străzi: Varianta şoseaua Rediu, Muntenimii, şos. Munteni, respectiv Luca Arbore, Sergent Grigore Ioan şi Lupiţei. Pe cele şase străzi enumerate este prevăzută înlocuirea sistemului rutier existent cu sistem rutier din mixturi asfaltice în grosime de 16 cm, respectiv ranforsarea sistemului existent, amenajarea trotuarelor şi lucrări de semnalizare rutieră. Pentru fiecare stradă în parte durata de execuţie ajunge la 12 luni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.