Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

180 de elevi din județul Iași beneficiază de programul Școală după școală, gratuit, în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate

GALERIE
inspect
  • inspect
- +

Scopul programului Școală după școală din cadrul proiectului Şcoli prietenoase în comunităţi implicate este de a asigura oportunități de învățare formală și nonformală pentru consolidarea competențelor cheie, învățare remedială și accelerarea învățării prin activități educative, recreative si de timp liber pentru 180 de elevi din ciclul primar.

Astfel, în cadrul proiectului sunt organizate 10 grupe a câte 18 elevi din ciclul primar, fiind vorba de elevi în situație de risc educațional. Aceștia au fost selectați ca urmare a aplicării Grilei de evaluare pentru fiecare Fișă individuală de risc socio-educațional. S-a realizat un punctaj total al riscului socio-educațional, elevii aflați în risc din fiecare comunitate fiind ordonați în ordinea descrescătoare a punctajelor. Au fost selectați în vederea participării la activitățile proiectului elevii cu cel mai mare punctaj al riscului socio-educațional, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute. Dintre cei 180 de elevi din ciclul primar, beneficiari ai proiectului, 120 provin din mediul rural, iar 50 sunt de etnie roma.

Astfel, funcționează câte 1 grupă de elevi la Școala Gimnazială ”Petru Rareş” Hârlău, Școala Gimnazială Pîrcovaci și la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, câte 2 grupe la Școala Gimnazială ”C. Erbiceanu” Erbiceni și la Școala Gimnazială Deleni, precum și un număr de 3 grupe la Liceul Teoretic ”Lascăr Rosetti” Răducăneni.

În aceste unități de învățământ programul Școală după școală a debutat în ziua de 4 martie 2019, cuprinzând activităţi de sprijin specializat, care vizează formarea și dezvoltarea competențelor specifice învățământului primar, precum și dezvoltarea personală și interpersonală, precum și pregătirea pentru viață a elevului. Activităţile de sprijin specializat cuprind: supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor la limba română și matematică pentru toți elevii din grupul țintă. Pentru elevii cu dificultăţi în învățare sunt organizate activităţi de tip remedial prin intermediul unor strategii specifice de tipul fișelor de recuperare. Pentru elevii capabili de performanţă școlară sunt propuse activități individualizate cu sarcini specifice, în funcție de nevoile identificate.

De asemenea sunt incluse în program activităţi practic-aplicative din diferite domenii (arte, ştiinţe, tehnologii, sport), proiecte tematice propuse de către copii sau părinţi sau cadre didactice, proiecte care promovează un stil de viaţă sănătos, munca în echipă, activităţi de comunicare şi relaţionare, comportament civic.

M-am deplasat personal în teren pentru a monitoriza bunul mers al programului Școală după școală, program în cadrul căruia elevii primesc și o masă caldă. Am constatat cu bucurie că există condiții foarte bune pentru desfășurarea activităților, întrucât prin proiect școlile au primit deja mobilierul ergonomic necesar. Am întâlnit profesori dedicați, implicați în activități atractive și utile, alături de copii. Asigurarea acestui program pentru un număr de 180 de copii din județul nostru este una din țintele proiectului pe care Inspectoratul Școlar Județean Iași îl implementează alături de Asociația HoltIs și Fundația Cote, între obiectivele noastre aflându-se și derularea programului A doua șansă pentru un număr de 200 de adulți.” a precizat managerul de proiect, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș în urma vizitelor realizate la Școala Gimnazială Erbiceni, precum și la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” din Podu Iloaiei.

Programul Școală după școală va fi reluat în cele 6 unități de învățământ începând cu luna septembrie a acestui an.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri