200 de ieşeni au primit o mare şansă: pot scăpa de ciroză sau hepatită cronică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

200 de ieşeni au primit o mare şansă: pot scăpa de ciroză sau hepatită cronică

GALERIE
hepatita-610x370 doctorulzilei
  • hepatita-610x370 doctorulzilei
- +

Aceştia au început zilele trecute tratamentul interferon free. Tratamentul pentru un singur pacient, suportat de autorităţi, este de peste 120.000 lei.

Aproape 200 de ieşeni au început tratamentul interferon free la sfârşitul lunii iunie. Potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, (CJAS) pe 30 iunie, nouă pacienţi din judeţ, diagnosticaţi cu ciroză decompensată, au început tratamentul cu medicamentul Harvoni, iar alţi 88 de ieşeni diagnosticaţi cu ciroză compensată, plus încă 83 diagnosticaţi cu hepatită cronică, au început tratamentul cu Viekirox, respectiv Exviera. Tratamentul bolonavilor a fost prescris de 22 de medici specialişti de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ şi de la Spitalul de Boli Infecţioase. CJAS a prezentat situaţia pacienţilor care se încadrează tratamentului interferon free la o dezbatere publică organizată de revista medicală „Politici de sănătate“. „La nivelul furnizorului de servicii medicale s-au constituit baze de date medicale cu privire la aceşti pacienţi şi proceduri interne, în vederea gestionării cât mai eficiente a documentaţiei medicale. Cât priveşte pârghia administrativă a comisiilor de experţi, s-a apreciat că, în urma desfiinţării acestora de la nivel central, pacienţii pot beneficia, în prezent, mult mai rapid de tratament, nefiind nevoiţi să aştepte decizia comisiei de experţi CNAS“, se arată într-un comunicat de presă emis de CJAS. Conform acestuia, după dezbaterea de pe 3 iulie, în legătură cu protocolul de prescriere a medicamentelor, au fost reţinute propuneri de îmbunătăţire, urmând să fie înaintate în cel mai scurt timp comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii. „S-a conchis faptul că evaluarea pacienţilor în vederea iniţierii tratamentului trebuie făcută etapizat şi în strânsă corelare cu resursele unităţii sanitare, asfel încât pacientul să beneficieze în mod gratuit de investigaţii şi servicii medicale necesare pregătirii documentaţiei“, au mai menţionat reprezentanţii CJAS. 

În judeţul Iaşi, în 2016 au beneficiat de tratamentul interferon free 800 de pacienţi, rata de vindecare fiind, potrivit CJAS, de aproximativ 99%, iar costurile în valoare de peste 99 de milioane de lei. La nivel naţional, în jur de 12.000 de bolnavi sunt incluşi în tratamentul interferon free. Potrivit CNAS, tratamentul fără interferon pentru pacienţii diagnosticaţi cu hepatită cronică virală C se adresează pacienţilor cu ciroză compensată, fibroză F3 şi F4, cu fibroză F2 asociată cu manifestări extra-hepatice de tip autoimun, cu limfom cu celule B non-Hodgkin, cu hepatocarcinom, cu hemofilie sau talasemie majoră, precum şi  personalului medical, indiferent de stadiul fibrozei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.