2019, anul de răscruce al României democratice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Declaraţie de presă (P)

2019, anul de răscruce al României democratice

GALERIE
OpreaPoza
  • OpreaPoza
- +

Comemorarea victimelor Revoluției din Decembrie 1989 a avut în acest an o încărcătură specială, dincolo de simbolistică și amintirea celor care, pentru libertatea tuturor, și-au dat viața în urmă cu aproape 3 decenii. Manifestațiile din seara zilei de 22 Decembrie, în București, Iași și alte orașe importante ale României au avut rolul de a atrage atenția și asupra momentului periculos pentru democrația noastră încă tânără.

Acest final de an ne-a adus mai aproape simbolurile și idealurile Revoluției Române, în contextul unei puteri tot mai abuzive, care acționează cu o samavolnicie greu de imaginat în istoria noastră recentă. Românii înțeleg riscul subjugării de către coaliția PSD-ALDE a instituțiilor care asigură funcționarea statului de drept european.

Adoptarea Ordonanței de urgență care instituie noi taxe și impozite, în ciuda protestelor mediului economic, plasarea în fruntea acestor decizii a unui individ condamnat pentru corupție reprezintă o acțiune greu de imaginat în urmă cu 2 ani. Spectrul adoptării OUG privind amnistia și grațierea semnifică întoarcerea României într-o eră neagră, care afectează democrația și parcursul european.

În Decembrie 1989, românii au avut de înfruntat gloanțele şi dezinformarea unui regim opresiv ajuns la apogeu. Riscurile pe care adevărații revoluționari și le-au asumat au fost infinit mai mari decât cele de astăzi, pentru că putem încă folosi instrumentele pe care democrația ni le oferă. Dar, nu putem să ne resemnăm în fața acestui tăvălug incredibil pornit de PSD și ALDE împotriva tuturor românilor, prin propaganda declanşată ca o mașinărie infernală, susținută din banii publici.

Dacă responsabilii pentru atrocitățile din timpul Revoluției de la 1989 sau pentru cele din timpul mineriadelor încă își mai așteaptă pedeapsa, nu avem voie să lăsăm ca democrația greu câştigată să fie ștearsă cu buretele de nişte indvidizi care îşi urmăresc doar propriile interese meschine şi ale căror nume nu merită nici măcar să le scriem. Nu există nici un mister în legătură cu liderii politici și acoliții lor care vor să ne dezbine și să ne scoată în afara Uniunii Europene!

Iată de ce 2019 va fi un an de grele încercări. Avem de apărat fiecare redută a democrației noastre, iar cea mai potrivită armă pe care încă o avem la dispoziție este votul.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.