221 de cazuri noi COVID în municipiul Iași, dintr-un total de 373
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

221 de cazuri noi COVID în municipiul Iași, dintr-un total de 373

GALERIE
focar, covid, iasi
  • focar, covid, iasi
- +

La nivelul județului Iași s-au înregistrat 373 de noi cazuri COVID, dintre care 221 doar în municipiu.

Pe județ, indicele de infectare este 2,92, iar pe municipiu este 4,51.

Un număr de 16 județe au depășit pragul de 200 de noi infectări, potrivit raportării de sâmbătă a Grupului de comunicare Strategică. București a înregistrat 1271 de noi infectări, urmat de Cluj - 601 noi infecții, Sibiu- 426 de cazuri noi și Ilfov cu 420 de cazuri.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

 SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAȘI - 3 salariați. Pacienții pozitivi sunt izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor unității.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

       1. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU - au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariați. 
           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 9 salariați.
Măsuri:
           Infirmierii depistați pozitiv au fost evaluați și izolați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

       2. CENTRUL  DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 12 salariați și un beneficar.
           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmați pozitiv 97 de angajați și 40 de beneficiari.
Măsuri:
           Unitatea se aprovizionează constant cu echipament de protecție și dezinfectante. S-a efectuat dezinfecția în toate spațiile.

      3.  CASA DE BATRANI ȘI BOLNAVI PAPA IOAN PAUL al-II-lea - au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 4 salariați și 6 beneficari.
           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus                37 de beneficiari și 26 de salariați.
Măsuri:
           S-a efectuat dezinfecția spațiilor și reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul echipamentului de protecție.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.