24 de vietnamezi internați cu COVID la Iași. „Betoanele nu se pot turna prin telemuncă“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 19.01.2022

24 de vietnamezi internați cu COVID la Iași. „Betoanele nu se pot turna prin telemuncă“

GALERIE
vietnamez
 • vietnamez
- +

Noi cazuri de muncitori vietnamezi depistaţi pozitiv la Conest S.A. Ieri, 24 de angajaţi vietnamezi de la societatea amintită erau internaţi în spitale COVID-19 din Iaşi. Coordonatorul grupului de muncitori vietnamezi, care asigură comunicarea între companie şi angajaţii internaţi, a spus că aceştia au forme uşoare şi medii de boală. Ieri, potrivit raportărilor, Iaşul era clasat pe locul IV, cu 78 de noi cazuri după Bacău (102), Ilfov (92), Prahova (87) (exclus Bucureşti - n.r.).

Irinel Tofan, Conest S.A.: „Betoanele nu se pot turna prin telemuncă“

Alţi 17 muncitori vietnamezi de la firma Conest S.A. au fost depistaţi cu infecţia cu noul coronavirus. Aceştia au fost diagnosticaţi cu COVID 19 , după testarea periodică din interiorul firmei. Totul s-a întâmplat, după ce, pe 19 septembrie, 21 din cei 52 de angajaţi vietnamezi au ieşit pozitivi la teste.

„Am luat atunci măsurile indicate de autorităţi, măsuri pe care le-am făcut publice atunci. Ne aşteptăm să apară şi alte cazuri dar am ţinut permanent legătura cu medicii şi am efectuat testări periodice. Ieri, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 din cei 28 retestaţi au ieşit pozitiv. 11 sunt în continuare izolaţi. S-au luat toate măsurile prevăzute de legislaţia sanitară. Noi păstrăm permanent legătura cu muncitorii vietnamezi internaţi prin intermediul managerului lor, cunoscător de limbă engleză. Trimitem periodic, la recomandarea medicilor, pachete cu mâncare, ne îngrijim să aibă cele mai bune condiţii şi să revină sănătoşi în activitate. Betoanele nu se pot turna prin telemuncă“, a declarat Irinel Tofan, directorul general al Conest S.A.

Vi Vi Tuan, şeful muncitorilor vietnamezi: „Starea colegilor mei este una bună“

La firmă au fost angajaţi recent 52 de muncitori din Vietnam, ţară care are o rată foarte mică de infecţie cu noul coronavirus, raportat la numărul de locuitori. La început, oamenilor le-a fost puţin frică să meargă la spital, dar după s-au simţit din ce în ce main siguranţă.

„Acum, nu sunt îngrijoraţi. Conest a avut grijă de noi bine şi a acţionat cu rapiditate pentru situaţia sensibilă provocata de COVID-19. Suntem recunoscători pentru omenia cu care ne-aţi tratat şi ne trataţi. Starea colegilor mei vietnamezi, de sănătate şi de spirit, este una bună. Vorbesc cu familiile lor în fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijoraţi. Condiţiile spitalului sunt foarte bune, iar medicii şi asistentele au dat dovadă de profesionalism“, a spus Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X