anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

24 de vietnamezi internați cu COVID la Iași. „Betoanele nu se pot turna prin telemuncă“

GALERIE
vietnamez
  • vietnamez
- +

Noi cazuri de muncitori vietnamezi depistaţi pozitiv la Conest S.A. Ieri, 24 de angajaţi vietnamezi de la societatea amintită erau internaţi în spitale COVID-19 din Iaşi. Coordonatorul grupului de muncitori vietnamezi, care asigură comunicarea între companie şi angajaţii internaţi, a spus că aceştia au forme uşoare şi medii de boală. Ieri, potrivit raportărilor, Iaşul era clasat pe locul IV, cu 78 de noi cazuri după Bacău (102), Ilfov (92), Prahova (87) (exclus Bucureşti - n.r.).

Irinel Tofan, Conest S.A.: „Betoanele nu se pot turna prin telemuncă“

Alţi 17 muncitori vietnamezi de la firma Conest S.A. au fost depistaţi cu infecţia cu noul coronavirus. Aceştia au fost diagnosticaţi cu COVID 19 , după testarea periodică din interiorul firmei. Totul s-a întâmplat, după ce, pe 19 septembrie, 21 din cei 52 de angajaţi vietnamezi au ieşit pozitivi la teste.

„Am luat atunci măsurile indicate de autorităţi, măsuri pe care le-am făcut publice atunci. Ne aşteptăm să apară şi alte cazuri dar am ţinut permanent legătura cu medicii şi am efectuat testări periodice. Ieri, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 din cei 28 retestaţi au ieşit pozitiv. 11 sunt în continuare izolaţi. S-au luat toate măsurile prevăzute de legislaţia sanitară. Noi păstrăm permanent legătura cu muncitorii vietnamezi internaţi prin intermediul managerului lor, cunoscător de limbă engleză. Trimitem periodic, la recomandarea medicilor, pachete cu mâncare, ne îngrijim să aibă cele mai bune condiţii şi să revină sănătoşi în activitate. Betoanele nu se pot turna prin telemuncă“, a declarat Irinel Tofan, directorul general al Conest S.A.

Vi Vi Tuan, şeful muncitorilor vietnamezi: „Starea colegilor mei este una bună“

La firmă au fost angajaţi recent 52 de muncitori din Vietnam, ţară care are o rată foarte mică de infecţie cu noul coronavirus, raportat la numărul de locuitori. La început, oamenilor le-a fost puţin frică să meargă la spital, dar după s-au simţit din ce în ce main siguranţă.

„Acum, nu sunt îngrijoraţi. Conest a avut grijă de noi bine şi a acţionat cu rapiditate pentru situaţia sensibilă provocata de COVID-19. Suntem recunoscători pentru omenia cu care ne-aţi tratat şi ne trataţi. Starea colegilor mei vietnamezi, de sănătate şi de spirit, este una bună. Vorbesc cu familiile lor în fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijoraţi. Condiţiile spitalului sunt foarte bune, iar medicii şi asistentele au dat dovadă de profesionalism“, a spus Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.