25 de ani de închisoare pentru un criminal care a ucis, fără motiv, la drumul mare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

25 de ani de închisoare pentru un criminal care a ucis, fără motiv, la drumul mare

GALERIE
condamnare, crima, consatean
  • condamnare, crima, consatean
- +

Un ieşean ar putea rămâne în închisoare până la pensie după ce a ucis în bătaie un sătean din Ruginoasa. În vârstă de 40 de ani, Gheorghiţă Panciuc a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, comis împreună cu un minor de 15 ani, provenit dintr-o familie dezorganizată, în urma unui incident neprovocat petrecut în mai 2019. Duritatea sentinţei a fost explicată de judecători şi prin faptul că Panciuc are un cazier bogat, fiind cunoscut ca o persoană deosebit de violentă şi suferind mai multe condamnări, inclusiv două pentru tentativă de omor. Într-una dintre situaţii, victima suferise traumatisme foarte grave, rămânând infirmă. Şi minorul era cunoscut cu antecedente violente, inclusiv o tentativă de viol rămasă fără urmări după ce victima şi-a retras plângerea.

Conform rechizitoriului, pe 11 mai 2019, minorul P.I. a mers cu căruţa familiei pentru a potcovi caii. Ulterior, a plecat cu potcovarul spre satul Dumbrăviţa. Trecând prin faţa unui bar, i-a văzut la o masă pe H.O. şi G.M., cu care avea un conflict mai vechi. A sărit din căruţă, lovindu-l pe G.M. cu biciul, care s-a refugiat într-o curte. Apoi s-a dus spre domiciliul lui Panciuc pentru a-l chema în ajutor. S-au întors repede, Panciuc luând cu el şi o bâtă de aproximativ 1,5 metri lungime. L-au mai găsit doar pe H.O., care se îndrepta spre casă şi care, conform declaraţiilor martorilor, credea că nu este vizat de cei doi. Aceştia însă l-au atacat, lovindu-l cu parul şi cu biciul, iar după ce victima a căzut la pământ, continuând să-l lovească cu picioarele. În urma agresiunii, victima a suferit multiple fracturi craniene, fracturi costale şi plăgi în urma cărora a decedat a doua zi dimineaţa.

Pe parcursul procesului, judecătorii au fost uimiţi de comportamentul inculpaţilor. Dacă minorul părea să regrete fapta, despre Panciuc magistraţii au apreciat că nu manifestă niciun regret pentru moartea lui H.O., neavând capacitatea de a se autoanaliza sau de a învăţa din experienţele anterioare. Judecătorii nu au putut reţine în favoarea inculpaţilor nicio circumstanţă atenuantă. Decizia finală a fost de internare a minorului într-un centru de detenţie specializat pentru o perioadă de 13 ani şi de condamnare a lui Panciuc la un sfert de secol de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă, Panciuc apelând la o cale extraordinară de atac, contestaţia în anulare. Prin aceasta, se poate obţine anularea hotărârii iniţiale şi adoptarea alteia noi, dacă prima sentinţă a fost dată de o instanţă necompetentă în cauză sau dacă inculpatul nu a fost legal citat. Situaţiile în care contestaţia în anulare schimbă decizia iniţială a judecătorilor sunt însă foarte rare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.