255 de români candidează pentru postul de astronaut la Agenția Spațială Europeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

255 de români candidează pentru postul de astronaut la Agenția Spațială Europeană

GALERIE
candidati, astronauti
  • candidati, astronauti
- +

Pentru prima dată în decurs de 11 ani, Agenția Spațială Europeană (ESA) este în căutare de astronauți. Sunt peste 22.000 de oameni înscriși din 25 de țări europene, dintre care 255 sunt din România. Sunt și zece doritori, care au anumite dizabilități fizice.
 

Sunt 22.589 de oameni care-și doresc să devină astronauți. Sunt cifrele anunțate pe 23 iunie, în cadrul unei conferințe de presă ESA. Față de selecția anterioară, încheiată în 2009, acum numărul participanților s-a dublat și sunt de patru ori mai multe femei.

Sunt 255 de candidați din România, 199 de bărbați și 56 de femei.

„Pentru această campanie de recrutare, ESA a decis să accepte și un număr de candidați cu un anumit grad limitat de dizabilități fizice. Zece dintre românii care și-au exprimat interesul, respectiv opt bărbați și două femei, s-au înscris la această categorie”, spun reprezentanții Agenției Spațiale Române (ROSA).

Urmează etapa de evaluare a tuturor documentelor depuse. Se va determina numărul exact de înscrieri complete și valide depuse și vor marca începutul unui proces în șase etape, ce se va încheia în octombrie 2022 pentru selecția viitoarei clase de astronauți și astronauți de rezervă ESA.

„Între patru și șase candidați vor ajunge la linia de sosire spre sfârșitul anului 2022, la finalul unui îndelungat proces de selecție în șase etape. ESA va reține de asemenea, pentru prima dată, 20 de persoane care vor alcătui un «corp de rezervă», precum și un astronaut cu handicap fizic”, potrivit Agerpres.

Candidații vor trece atât prin faza de testare cognitivă, tehnică, motrică, psihometrică, prin exerciții de grup și individuale, cât și prin teste practice, testarea abilităților fizice și mentale, măsurate în raport cu standardele medicale internaționale pentru misiunile spațiale.

Aceștia vor avea și un interviu în cadrul căruia sunt testați în baza competențelor tehnice și comportamentale. Cei calificați în etapa finală a procesului de selecție vor avea și un interviu cu Directorul General al ESA, iar apoi se va lua decizia finală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.