262 de cadre didactice din judeţ dau astăzi examenul de definitivat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

262 de cadre didactice din judeţ dau astăzi examenul de definitivat

GALERIE
definitivat
  • definitivat
- +

Examenul scris are durata de 4 ore.

Peste 260 de cadre didactice din Iaşi vor susţine astăzi proba scrisă a examenului de definitivat. Cadrele didactice vor începe examinarea de la ora 10, aceştia având la dispoziţie patru ore pentru a redacta lucrarea, iar centrul de examinare este stabilit la Colegiul „Emil Racoviţă“.

Candidaţii trebuie să sosească la centrul de examinare cu mai bine de o oră înainte de susţinerea examenului, accesul acestora în sala de examinare făcându-se doar în intervalul 8.00-8.45, altfel, întârziaţii ratând şansa de a susţine acest examen, chiar dacă au trecut de celelalte probe. Cadrele didactice vor trebui să aibă asupra lor un act de identitate, chiar şi provizoriu, sau, în lipsa acestuia, un paşaport valabil.

La nivel naţional, examenul de definitivat este susţinut în 42 de centre de examen, câte unul în fiecare judeţ şi în Bucureşti, fiind aşteptaţi să participe toţi cei 6.417 candidaţi care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, pentru 90 de discipline.

La Iaşi sunt înscrişi pe liste un număr de 262 de candidaţi, un singur cadru didactic având fişa de înscriere invalidă, acesta nerespectând toate specificaţiile legislaţiei în vigoare.

Cadidaţii care vor participa astăzi la examenul de definitivat vor trebui să rezolve itemi din domeniul disciplinei de specialitate, dar şi al metodicii predării. La nivelul judeţului Iaşi, cele mai multe locuri pe listele de examinare le ocupă cadrele didactice care vor să obţină „definitivatul“ pentru învăţător, educator sau profesor pentru învăţământul preşcolar, aceştia fiind în număr de 43. De asemenea, profesorii de Educaţie Fizică şi Sport sunt în număr de 19, iar 11 pentru Educaţie muzicală. De asemenea, sunt 10 candidaţi pentru disciplina Religie Ortodoxă şi un singur candidat pentru Religie Catolică, 3 la Limba Română şi 9 pentru Matematică.

Lucrările vor fi evaluate în şase centre organizate la nivel naţional, iar nota minimă pentru promovarea examenului este 8. Primele rezultate vor fi afişate marţi, contestaţiile putând fi depuse în 25 şi 26 aprilie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice până în 30 aprilie. Până pe data de 22 mai, rezultatele vor fi validate prin Ordin de ministru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.