27 de şcoli din județul Iași sunt în scenariul roşu. Numărul ar putea crește
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

27 de şcoli din județul Iași sunt în scenariul roşu. Numărul ar putea crește

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Ministerul Educaţiei vrea elevi din ani terminali la şcoală şi în scenariul roşu.

Creşte numărul cazurilor de unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Iaşi care desfăşoară cursuri în scenariul galben sau în cel roşu. Conform ultimei evaluări care a fost realizată în cursul zilei de vineri la nivelul CJSU Iaşi, la propunerea fiecărui Consiliu de Administra­ţie al şcolilor din judeţ, există doar 388 de unităţi care funcţionează în scenariul verde. Acest lucru înseamnă că toţi elevii şi preşcolarii se prezintă zilnic la şcoală, respectând toate normele de protecţie sanitară impuse la nivel naţional.

În schimb, în 234 de unităţi se va aplica scenariul galben şi în 27 de unităţi intră în vigoare scenariul roşu. În mod normal, asta ar însemna ca elevii care învaţă în şcoli din scenariul galben să se prezinte la ore doar dacă sunt din anii terminali. În afara acestora, vin la ore zilnic, fizic, doar elevii din ciclul primar şi preşcolarii. Iar în scenariul roşu, doar aceştia din urmă să vină la ore, iar elevii din ani terminali să li se alăture celorlalţi colegi în continuarea activităţii didactice online.

Însă o decizie din acest weekend a Ministerului Educaţiei Naţionale a schimbat cadrul legal. Conform unui ordin al ministrului Educaţiei, în comunele din scenariul roşu, cu incidenţa mai mare de 3 la mie, elevii din anii terminali vor veni la ore, fizic, prin rotaţie, până la maximum jumătate din numărul celor înmatriculaţi într-o clasă. Nu e clar din documentul publicat în documentul oficial ce vor face ceilalţi copii din ani terminali, dacă există un sistem de rotaţie, care ar putea fi acesta sau dacă intră la ore, în paralel, online.

Elevii din şase comune sunt în acest caz, al scenariului roşu: Fântânele, Miros­lava, Româneşti, Roşcani, Ţuţora şi Valea Lupului. În ultima lună, conform datelor de la ISJ, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 15 unităţi teritorial administrative: în 7 a coborât sub 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 4 unităţi incidenţa a depăşit 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 4 unităţi incidenţa a depăşit 3/1.000 locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel roşu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.