27 de şcoli din şase comune sunt în scenariul roşu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

27 de şcoli din şase comune sunt în scenariul roşu

În scenariul galben sunt 234 de unităţi de învăţământ.

GALERIE
scoala online
  • scoala online
- +

27 de unităţi de învățământ din şase unităţi teritoriale de la nivelul judeţului Iaşi îşi vor desfăşura activitatea săptămâna viitoare în scenariul roşu, cu participarea zilnică la orele „faţă în faţă” doar a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. Celelalte clase de elevi îşi vor desfăşura activitatea exclusiv în mediul online.

Totodată, 234 de unităţi de învăţământ din 16 de unităţi teritorial administrative îşi vor desfăşura activitatea conform scenariului galben, cu participarea zilnică la orele din sala de clasă a tuturor preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. Celelalte categorii de elevi vor participa la orele online.

Majoritatea şcolilor din judeţul Iaşi se vor afla însă în scenariul verde, cu participarea zilnică a tuturor elevilor. Mai exact, 388 de unităţi de învăţământ din 76 de unităţi teritorial-administrative se vor afla în scenariul verde în săptămâna 8-12 martie, elevii urmând însă să respecte toate măsurile de siguranţă impuse de către lege, precum păstrarea distanţei fizice şi purtarea măştii.

Comparativ cu situaţia de săptămâna trecută, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 15 unităţi administrative. În şapte dintre acestea a coborât sub unu la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în patru unităţi, incidenţa a depăşit unu la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 4 unităţi, incidenţa a depăşit trei la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel roşu. Acesta este cazul localităţilor Fântânele, Miroslava, Româneşti, Roşcani, Ţuţora şi Valea Lupului, unde incidenţa a depăşit trei îmbolnăviri la mia de locuitori. Municipiul Iaşi, Aroneanu, Bârnova, Ciorteşti, Ciurea, Costeşti, Dagâţa, Holboca, Ipatele, Lespezi, Mădârjac, Mirceşti, Mogoşeşti Siret, Popricani, Rediu şi Schitu Duca se află în scenariul galben.

Decizia cu privire la scenariile de funcţionare a fost aprobată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă. Propunerile cu privire la aceste scenarii sunt făcute de către Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ în funcţie de situaţia epidemiologică, aceste propuneri ajungând la Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Scenariile sunt ulterior validate de către Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.