anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

3.000 de ieşeni fără medic. Totul are legătură directă cu primarul şi soţia lui!

GALERIE
medic familie
 • medic familie
- +

După ce plângea că nu are medic de familie în comuna „Al.I. Cuza“, primarul Vasile Corneluş Baciu a închis cabinetul şi a fugărit doctorul. Se pare că Baciu a fost deranjat că medicul i-a dat de lucru soţiei sale, care este asistentă medicală la dispensarul din comună . Primarul neagă această variantă şi susţine că a primit un memoriu de la locuitori care se arătau nemulţumiţi de doctor.

Locuitorii din comuna „Alexandru I. Cuza“ nu au medic de familie din luna septembrie. „Criza“ rezolvată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) în luna octombrie - când un medic de familie, dr. Georgeta Stoica, a intrat în contract pentru asistenţa locuitorilor din Al. I. Cuza - s-a accentuat în două săptămâni de la aşa-zisa rezolvare. Motivul: neînţelegeri care au apărut între primarul comunei, Vasile Corneluş Baciu, noul medic de familie şi soţia primarului, Mariana Baciu, asistentă medicală la cabinetul în care urma să-şi desfăşoare activitatea dr. Stoica. Scandalul ar fi pornit de la faptul că medicul i-ar fi recomandat asistentei să-şi îndeplinească atribuţiile, indicaţie care nu i-ar fi căzut prea bine soţiei primarului. În consecinţă, doctoriţa s-a trezit că primarul o izgoneşte din comună, schimbând chiar şi yala cabinetului. Pe de altă parte, confruntat cu aceste informaţii, Vasile Baciu se jură că nu i-a pus medicului de familie nicio piedică. „Ferească Dumnezeu! Cum să fac eu şi soţia mea, care este o scumpă şi o drăguţă, aşa ceva?! Eu sunt om bolnav şi am nevoie aici de un doctor ca lumea“, ne-a precizat primarul Vasile Baciu.

Cei aproximativ 3.000 de locuitori ai comunei Al.I. Cuza au rămas fără medic de familie de la 1 septembrie, după ce doctorul care i-a îngrijit în ultimii 16 ani, dr. Geanina Niţă, a ales să lucreze în Franţa. La începutul lunii octombrie, instituţiile sanitare şi-au dat avizul pentru preluarea cabinetului de către dr. Georgeta Stoica, medic de familie până atunci la Glodenii Gândului. Medicul s-a instalat pe 7 octom­brie în comuna Al.I. Cuza, iar pe 23 oc­tombrie a rămas fără cabinetul medical. Doctorul a rămas fără spaţiul în care-şi desfăşura activitatea după ce primarul i-a reziliat contractul de comodat. „Vineri, 20 octombrie, am făcut o şedinţă extraordinară de consiliu local în urma căreia am re­ziliat contractul. S-a luat această de­cizie pentru că veniseră la mine copii şi femei gravide să-mi spună că la cabinet stau şi câte trei-patru ore la rând sau că doamna doctor le cere 20 de lei pentru consultaţie la adulţi“, a precizat Vasile Baciu. Potrivit informaţiilor „Ziarului de Iaşi“, contractul de comodat încheiat între primărie şi medic a fost reziliat, de fapt, din raţiuni mai „personale“. Conflictul ar fi început după ce dr. Stoica i-ar fi spus asistentei medicale de la cabinet, Mariana Baciu, soţia primarului Baciu, să-şi facă treaba. În aceeaşi zi, primarul i-ar fi cerut medicului să-şi ia bunurile personale din cabinet şi să plece. Ulterior, printr-o „coincidenţă“, primarul a primit un memoriu de la locuitori în care se discredita medicul. „Am acest memoriu pe care îl pot pune la dispoziţia oricui. Nu este normal să ai program la cabinet de la ora 07.00 şi tu să vii, de fapt, de la ora 09.00. În plus, nici nu ştia să folosească calculatorul şi o punea pe soţia mea să se ocupe de această parte. Pe de altă parte, de pe 23 octombrie nu a mai venit la serviciu“, a mai completat Vasile Baciu.

În replică, dr. Georgeta Stoica a subliniat pentru „Ziarul de Iaşi“ că nu şi-a abandonat locul de muncă, ci nu a fost lăsată să-şi desfăşoare activitatea în condiţii normale. „Nu vreau să mai detaliez cum au stat lucrurile după acuzaţiile care mi se aduc. Subliniez doar că, dacă aş fi luat bani oamenilor, aceştia ar fi făcut plângeri la Poliţie, nu la primar. Intenţiile mele au fost cele mai bune, însă nu am avut alături o echipă cu care să pot colabora firesc. Este clar că eu şi domnul primar gândim diferit şi vedem lucrurile diferit“, a precizat Georgeta Stoica, medic de familie. În urma neînţelegerilor dintre autoritatea locală şi medicul de familie venit să asigure asistenţa localnicilor din comuna Al.I. Cuza, dr. Georgeta Stoica a renunţat să facă pasul final spre cumpărarea praxisului dr. Geanina Niţă.

În pre­zent, Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi a anunţat din nou că are un post liber pentru contractare în comuna Al.I. Cuza. „CJAS a luat act de rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare praxis CMI Dr. Niţă Geanina (n.r. - desfiinţarea retroactivă a unui contract). Comisia mixtă DSP-CJAS a stabilit necesarul de medici pentru domeniul de asistenţă medicală primară pentru comuna Alexandru Ioan Cuza - un medic. CJAS va încheia contract de prestări servicii medicale cu orice furnizor de servicii medicale, autorizat şi evaluat potrivit dispoziţiilor legale, care va îndeplini condiţiile de eligibilitate privind intrarea în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate“, au precizat reprezentanţii CJAS într-un punct de vedere oferit „Ziarului de Iaşi“.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.