3.100 de blocuri din Iaşi au peste 30 de ani vechime. 41 sunt din anii ’20
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

3.100 de blocuri din Iaşi au peste 30 de ani vechime. 41 sunt din anii ’20

GALERIE
blocuri
  • blocuri
- +

Înainte de anul 1990, în municipiul Iaşi au fost construite peste 3.100 de blocuri.

În statistici oficiale sunt incluse şi imobile de locuinţe construite înainte de anul 1950, respectiv un număr de 45 de clădiri, dar mai puţin de jumătate dintre acestea sunt cu 2 etaje, restul fiind cu un regim parter sau parter şi un etaj. Dintre cele 45 de imobile, 41 de blocuri, cu cel puţin un etaj, sunt din anii ’20. Exemple în acest sens sunt imobile din zone precum Râpa Galbenă, Aurora sau Macazului.

În schimb, peste 120 de blocuri datează din perioada 1950 – 1959, iar alte peste 660 de imobile au fost recepţionate în următorul deceniu. Pentru perioada 1970 – 1979, sunt indexate în statistici oficiale cel puţin 620 de blocuri. Cele mai mult imobile de locuinţe au fost recepţionate în Iaşi în perioada 1980 – 1989: aproape 1.700 de blocuri.

În ceea ce priveşte regimul de înălţime, doar 300 de blocuri construite înainte de anul 1990 au cel puţin 10 etaje, astfel de imobile fiind ridicate după anul 1961.

Statisticile oficiale au fost preluate din studiul de piaţă privind proprietăţile imobiliare din judeţul Iaşi, realizat de firma Evalon SRL în decembrie 2020, la comanda Camerei Notarilor Publici Iaşi.

VEDEȚI ȘI: Prăbuşirea blocului din SUA ridică multe întrebări și la noi. Cât de sigur e cel în care stați? - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.