anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

3,2 milioane lei pe an pentru măturatul tramvaielor şi autobuzelor la cap de linie. A început licitaţia

GALERIE
curatenie-in-tramvai
 • curatenie-in-tramvai
- +

Compania de Transport Public (CTP) a lansat licitaţia anuală pentru servicii de curăţenie în autobuze şi tramvaie. Pentru următoarele 12 luni, costurile estimate de CTP se ridică la 3,2 milioane lei, fără TVA. 

Operatorul de transport solicită companiilor interesate să participe la procedură să aibă un număr de minim 71 de persoane zilnic pentru realizarea serviciilor, acest lucru fiind un factor de evaluare care are o pondere de 18%. Celelalte două criterii constau în preţul ofertei (70%) şi termenul de plată impus pentru plata facturilor (12%).

Dacă în primul caz contează preţul cel mai scăzut, la cel de-al doilea criteriu se acordă un punctaj maxim pentru un termen de plată la 60 de zile. Serviciile de igienizare sunt necesare petnru 146 de autobuze, 120 de tramvaie şi 10 microbuze. Zilnic, curăţenia mijloacelor de transport trebuie făcută la capete de linie (maxim 7 minute/vehicul), serviciile de igienizare mai ample fiind programate la retragerea în depou sau garaj.

„Pentru executarea tuturor operaţiunilor legate de activitatea de curăţenia şi igienizare în mijloacele de transport, de curăţare şi spălare sau degresare a pardoselilor şi a pieselor metalice (boghiuri), ofertantul va asigura toate echipamentele şi materialele consumabile necesare desfăşurării activităţilor: detergenţi, substanţe de curăţare, odorizante, perii, lavete, aspiratoare industriale, maşini de spălat pardoseli, echipamente spălătorie exterioară etc.”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

În total, firma câştigătoare trebuie să asigure servicii de curăţenie la 14 puncte de lucru: 2 depouri de tramvai (Dacia şi Gară), garajul din Tudor Vladimirescu, staţia de spălare automată din CUG (str. Răzoarelor) şi cele 9 capete de linie. Ofertele pot fi depuse cel târziu pe 27 iulie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.