anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

3,5 hectare cu hale de producţie pe „Drumul Hoţilor”

GALERIE
constructii hale
 • constructii hale
- +

Nu mai puţin de 20 de proiecte urbanistice au fost publicate în ultimele zile pe site-ul Primăriei, după mai bine de o lună de pauză. Ce cuprind acestea?

 

Primăria a publicat, recent, mai multe proiecte urbanistice pentru consultare publică. După mai bine de o lună în care pe site-ul municipalităţii nu a mai apărut vreun proiect, în ultima săptămână au fost postate 20 de planuri urbanistice zonale. Unele dintre proiecte cuprind şi erori. Un exemplu în acest sens este un plan publicat ieri: un proiect din Păcurari are numărul cadastral al unei proprietăţi din Galata.

Ce proiecte noi sunt propuse de investitori

În general, planurile urbanistice zonale (PUZ) sunt pentru construirea de case de către persoane fizice în diverse zone ale oraşului: Galata (7 proiecte), Bucium (5), Moara de Vânt (1) şi Păcurari (1). În ceea ce priveşte amenajarea de locuinţe colective, un proiect de mică amploare este prevăzut în Păcurari, în acest caz fiind vorba despre inserarea în proiect a unui număr cadastral greşit care identifică zona undeva în Galata, la limita administrativă cu Miroslava, deşi terenul se află în partea opusă a oraşului.

Proiectul prevede construirea unor tronsoane de bloc cu regim mic de înălţime (2 etaje) pe un teren de 2.000 mp, undeva în spatele zonei Total Gaz. În apropiere, spre şos. Păcurari, un alt proiect face referire la construirea unui imobil înalt cu un regim cu două niveluri în subsol, demisol, parter şi 8 etaje. Investitorii - persoane fizice - deţin o suprafaţă tot de 2.000 mp, iar imobilul pe care vor să-l construiască figurează cu mai multe funcţiuni: locuinţe cu regim hotelier, locuinţe de serviciu, servicii comerciale, birouri şi servicii medicale. Amplasamentul se află pe str. Movilă Păcureţ, în apropiere de ansamblul cu 4 blocuri aflat în construcţie.

Un imobil cu locuinţe va fi construit şi în zona Moara de Vânt (demisol, parter şi 3 etaje) pe un teren în suprafaţă de 1.000 mp. Pe lista proiectelor urbanistice publicate de Primărie mai apar şi câteva planuri pentru hale industriale. Astfel, pe str. Trei Fântâni (aşa-numitul „Drum al Hoţilor”) este propus un complex industrial pe un teren cu o suprafaţă de 3,5 hectare. Potrivit proiectului de PUZ, halele vor avea funcţiuni precum spaţii de producţie, depozitare, birouri şi showroom. Regimul de înălţime a fost stabilit la parter şi 2 etaje la o înălţime maximă de 15 metri. Construcţiile vor ocupa jumătate din suprafaţa pe care o au la dispoziţie investitorii (trei persoane fizice).

De asemenea, în zona bld. Chimiei este propusă o hală industrială cu un regim similar de înălţime, dar pe un teren cu o suprafaţă de zece ori mai mică (3.000 mp). În general, proiectele urbanistice trebuie să stea în consultare publică circa 10 zile timp în care cei interesaţi pot trimite recomandări sau sesizări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.