3,5 hectare cu hale de producţie pe „Drumul Hoţilor”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

3,5 hectare cu hale de producţie pe „Drumul Hoţilor”

GALERIE
constructii hale
  • constructii hale
- +

Nu mai puţin de 20 de proiecte urbanistice au fost publicate în ultimele zile pe site-ul Primăriei, după mai bine de o lună de pauză. Ce cuprind acestea?

 

Primăria a publicat, recent, mai multe proiecte urbanistice pentru consultare publică. După mai bine de o lună în care pe site-ul municipalităţii nu a mai apărut vreun proiect, în ultima săptămână au fost postate 20 de planuri urbanistice zonale. Unele dintre proiecte cuprind şi erori. Un exemplu în acest sens este un plan publicat ieri: un proiect din Păcurari are numărul cadastral al unei proprietăţi din Galata.

Ce proiecte noi sunt propuse de investitori

În general, planurile urbanistice zonale (PUZ) sunt pentru construirea de case de către persoane fizice în diverse zone ale oraşului: Galata (7 proiecte), Bucium (5), Moara de Vânt (1) şi Păcurari (1). În ceea ce priveşte amenajarea de locuinţe colective, un proiect de mică amploare este prevăzut în Păcurari, în acest caz fiind vorba despre inserarea în proiect a unui număr cadastral greşit care identifică zona undeva în Galata, la limita administrativă cu Miroslava, deşi terenul se află în partea opusă a oraşului.

Proiectul prevede construirea unor tronsoane de bloc cu regim mic de înălţime (2 etaje) pe un teren de 2.000 mp, undeva în spatele zonei Total Gaz. În apropiere, spre şos. Păcurari, un alt proiect face referire la construirea unui imobil înalt cu un regim cu două niveluri în subsol, demisol, parter şi 8 etaje. Investitorii - persoane fizice - deţin o suprafaţă tot de 2.000 mp, iar imobilul pe care vor să-l construiască figurează cu mai multe funcţiuni: locuinţe cu regim hotelier, locuinţe de serviciu, servicii comerciale, birouri şi servicii medicale. Amplasamentul se află pe str. Movilă Păcureţ, în apropiere de ansamblul cu 4 blocuri aflat în construcţie.

Un imobil cu locuinţe va fi construit şi în zona Moara de Vânt (demisol, parter şi 3 etaje) pe un teren în suprafaţă de 1.000 mp. Pe lista proiectelor urbanistice publicate de Primărie mai apar şi câteva planuri pentru hale industriale. Astfel, pe str. Trei Fântâni (aşa-numitul „Drum al Hoţilor”) este propus un complex industrial pe un teren cu o suprafaţă de 3,5 hectare. Potrivit proiectului de PUZ, halele vor avea funcţiuni precum spaţii de producţie, depozitare, birouri şi showroom. Regimul de înălţime a fost stabilit la parter şi 2 etaje la o înălţime maximă de 15 metri. Construcţiile vor ocupa jumătate din suprafaţa pe care o au la dispoziţie investitorii (trei persoane fizice).

De asemenea, în zona bld. Chimiei este propusă o hală industrială cu un regim similar de înălţime, dar pe un teren cu o suprafaţă de zece ori mai mică (3.000 mp). În general, proiectele urbanistice trebuie să stea în consultare publică circa 10 zile timp în care cei interesaţi pot trimite recomandări sau sesizări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.