3,5 hectare cu hale de producţie pe „Drumul Hoţilor”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

3,5 hectare cu hale de producţie pe „Drumul Hoţilor”

GALERIE
constructii hale
  • constructii hale
- +

Nu mai puţin de 20 de proiecte urbanistice au fost publicate în ultimele zile pe site-ul Primăriei, după mai bine de o lună de pauză. Ce cuprind acestea?

 

Primăria a publicat, recent, mai multe proiecte urbanistice pentru consultare publică. După mai bine de o lună în care pe site-ul municipalităţii nu a mai apărut vreun proiect, în ultima săptămână au fost postate 20 de planuri urbanistice zonale. Unele dintre proiecte cuprind şi erori. Un exemplu în acest sens este un plan publicat ieri: un proiect din Păcurari are numărul cadastral al unei proprietăţi din Galata.

Ce proiecte noi sunt propuse de investitori

În general, planurile urbanistice zonale (PUZ) sunt pentru construirea de case de către persoane fizice în diverse zone ale oraşului: Galata (7 proiecte), Bucium (5), Moara de Vânt (1) şi Păcurari (1). În ceea ce priveşte amenajarea de locuinţe colective, un proiect de mică amploare este prevăzut în Păcurari, în acest caz fiind vorba despre inserarea în proiect a unui număr cadastral greşit care identifică zona undeva în Galata, la limita administrativă cu Miroslava, deşi terenul se află în partea opusă a oraşului.

Proiectul prevede construirea unor tronsoane de bloc cu regim mic de înălţime (2 etaje) pe un teren de 2.000 mp, undeva în spatele zonei Total Gaz. În apropiere, spre şos. Păcurari, un alt proiect face referire la construirea unui imobil înalt cu un regim cu două niveluri în subsol, demisol, parter şi 8 etaje. Investitorii - persoane fizice - deţin o suprafaţă tot de 2.000 mp, iar imobilul pe care vor să-l construiască figurează cu mai multe funcţiuni: locuinţe cu regim hotelier, locuinţe de serviciu, servicii comerciale, birouri şi servicii medicale. Amplasamentul se află pe str. Movilă Păcureţ, în apropiere de ansamblul cu 4 blocuri aflat în construcţie.

Un imobil cu locuinţe va fi construit şi în zona Moara de Vânt (demisol, parter şi 3 etaje) pe un teren în suprafaţă de 1.000 mp. Pe lista proiectelor urbanistice publicate de Primărie mai apar şi câteva planuri pentru hale industriale. Astfel, pe str. Trei Fântâni (aşa-numitul „Drum al Hoţilor”) este propus un complex industrial pe un teren cu o suprafaţă de 3,5 hectare. Potrivit proiectului de PUZ, halele vor avea funcţiuni precum spaţii de producţie, depozitare, birouri şi showroom. Regimul de înălţime a fost stabilit la parter şi 2 etaje la o înălţime maximă de 15 metri. Construcţiile vor ocupa jumătate din suprafaţa pe care o au la dispoziţie investitorii (trei persoane fizice).

De asemenea, în zona bld. Chimiei este propusă o hală industrială cu un regim similar de înălţime, dar pe un teren cu o suprafaţă de zece ori mai mică (3.000 mp). În general, proiectele urbanistice trebuie să stea în consultare publică circa 10 zile timp în care cei interesaţi pot trimite recomandări sau sesizări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.