Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de Presă

30 000 de elevi, profesori și directori din 100 de școli primare și gimnaziale din România, conectați online cu sprijinul Orange (P)

GALERIE
Orange-1Orange-2Orange-DigitaliadaOrange-Modul-videoconferinta
  • Orange-1
  • Orange-2
  • Orange-Digitaliada
  • Orange-Modul-videoconferinta
- +

În linie cu strategia de responsabilitate socială, Orange contribuie la continuarea educației în mediul online și, împreuna cu Fundația Orange și cu Salvați Copiii, oferă resurse pentru conectivitate către 30 000 de elevi, profesori și directori din 100 de școli primare și gimnaziale din România. Inițiativa face parte din Pentru Mâine, platformă care reunește demersurile de responsabilitate socială ale Orange și a cărei viziune este că tehnologia ne ajută să construim un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă. 

 

Suspendarea cursurilor școlare din cauza pandemiei, au obligat elevii și profesorii din România la eforturi în găsirea și adaptarea la soluții deosebite pentru a putea continua procesul educativ. Odată cu această evoluție realitățile au dovedit  și necesitatea urgentă au unui de sprijin pentru pentru segmentele  de elevi vulnerabile.S-a impus astfel găsirea unor soluții pentru ca  diferențele între urban/rural și între clase sociale să nu crească și mai mult pe fundalul pandemiei. Platforma Digitaliada si programele educationale ale Salvati Copiii  oferite de Orange sunt parte din această solutie. 

Orange România a fost una dintre primele companii din România care a lansat un program de implicare în comunitate – în 1997, iar Orange Educational Program se defășoară și astăzi, în 2020. Pentru Mâine este platforma de responsabilitate socială a Orange România și umbrela de comunicare pentru inițiativele adresate comunității. Hub online: https://responsabilitate-sociala.orange.ro . Angajamentele noastre de responsabilitate socială se bazează pe viziunea că tehnologia de astăzi ne ajută să construim un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă.

Direcțiile principale ale strategiei de CSR ale Orange România sunt:

-educație digitală pentru toți
-o planetă mai verde
-inovație și antreprenoriat
-implicare în comunitate (prin filantropie și voluntariat)

Campania Fiecare gest contează - componenta de educație digitală - are patru direcții de intervenție:

-2.000 de tablete echipate cu servicii de internet, ce au fost achiziționate de Salvați Copiii de la Orange în condiții preferențiale.
-Acces gratuit și nelimitat la internet pentru 2 luni pentru 30.000 de elevi și profesori din peste 100 de școli primare și gimnaziale din România.
-120 de profesori implicați în programele educaționale ale Salvați Copiii din 15 judeţe participă la webinare gratuite destinate utilizării metodelor digitale de predare prin folosirea platformei Digitaliada Învățare și Testare online a Fundației Orange.
-Trafic gratuit de date la accesarea celor peste 2.000 de resurse educaționale din platforma www.digitaliada.ro şi a secţiunii interactive Învăţare şi Testare online, până la data de 1 septembrie 2020. Pagina campaniei: https://responsabilitate-sociala.orange.ro/pentru-comunitate/fiecare-gest-conteaza

 

 

Digitaliada, program al Fundației Orange din 2016

Digitaliada este un program de educație digitală al Fundației Orange, ce încurajează folosirea metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educațional. Programul se desfășoară din 2016 cu avizul Ministerului Educației Naționale. Cu scopul de a crește performanțele școlare ale elevilor și de a-i pregăti pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în programul Digitaliada în decurs de 4 ani suma de 2 milioane de euro.

Resurse:

1.www.digitaliada.ro - hub online de conținut educațional liber, verificat pedagogic, folosit de elevi și profesori din toată țara. Peste 2.000 de resurse educaționale disponibile.
2.Platforma Învățare și testare online - locul unde directorii, profesorii, părinții și elevii au un cadru de predare, consolidare și testare interactiv, în timp real și complet gratuit. Această secțiune oferă instrumente dezvoltate special pentru evaluarea online și instrumente de comunicare pentru părinți - elevi - profesori - director. Platforma oferă și un modul gratuit de videoconferințe, util pentru organizarea de cursuri online. Rezultate de la suspendarea cursurilor școlare:
-Platforma interactivă Digitaliada Învățare și Testare online s-a dovedit foarte utilă pentru continuarea procesului educațional în România. Peste 30.000 de elevi, profesori și părinți învață și comunică prin intermediul platformei.
-Cele 1.500 de tablete utilizate în cadrul Digitaliada au fost împrumutate elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli din mediul rural în care se desfășoară programul.
-Peste 20 de webinare au fost organizate pentru peste 400 de profesori de diferite discipline, din toată țara, dornici să învețe să folosească resursele și platforma Învățare și testare online Digitaliada.

Facilitarea accesului la educație, o prioritate pentru Salvați Copiii

Context

38,1% dintre copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar aproape o cincime dintre copiii sub 6 ani trăiesc în condiții de deprivare materială severă, conform datelor Eurostat din 2018.
Din 1998, Salvați Copiii România dezvoltă programe educaționale cu scopul promovării drepturilor copiilor și pentru asigurarea accesului egal la educație pentru copiii din grupuri vulnerabile. Până în prezent, 42.640 de copii au fost beneficiari ai programelor de educaţie preşcolară, de prevenire a abandonului şcolar, de tip Şcoală după Şcoală sau de reintegrare şcolară A Doua Şansă. În cei 30 de ani de activitate, de la fondarea din 1990, peste 2.200.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Statistici și măsuri în pandemia COVID-19

Imediat după închiderea școlilor, Salvaţi Copiii şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate), concentrându-se pe oferirea de suport material de urgenţă pentru copii şi familiile lor.

Conform Analizei impactului crizei COVID 19 în educația copiilor (aprilie 2020), în rândul familiilor vulnerabile:

42,4% dintre copii nu au avut acces la cursurile online organizate de școli din diverse motive, în mare parte din cauza lipsei echipamentelor necesare sau a conexiunii la internet;
400.000 de copii care, conform estimărilor Salvați Copiii, nu au participat la educația online;
12,2% dintre copii au acces individual la internet de pe desktop, laptop sau tablete, alţi 17% fiind nevoiţi să împartă aceste echipamente cu alţi fraţi de vârstă școlară, ceea ce înseamnă că niciunul dintre copii nu poate avea o prezență constantă la lecțiile online;
10% dintre copii nu au acces la internet deloc;
1 din 10 părinți spune că reușește să își ajute suficient toți copiii pentru a continua să învețe în această perioadă;
4 din 10 părinți afirmă că nu reușesc să își ajute suficient copiii să învețe în această perioadă.

 

 

Despre Orange:
În calitate de operator de telecomunicații, ambiția noastră și direcția prioritară de responsabilitate socială este ca serviciile pe care le oferim să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, care să se bucure în mod egal și în siguranță de aceleași beneficii, indiferent de mediul din care provin, de nivelul de cunoștințe digitale, de vârstă sau de potențiale dizabilități de comunicare.
În contextul generat de actuala criză, am considerat că este responsabilitatea noastră să intervenim în sprijinul continuării educației în mediul digital, ca urmare a unei direcții de intervenție alese și menținute de 23 de ani.

Despre Fundația Orange
Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.


Despre Salvați Copiii:

De 29 de ani dezvoltă programe educaționale, de protecție socială și de promovare a drepturilor copiilor, dobândind o expertiză recunoscută la nivel național, nu de puține ori proiectele organizației fiind preluate și dezvoltate ca exemple de bune practici.
Încă de la instaurarea stării de urgență, Salvati Copiii și-a concentrat eforturile pe măsurile de sprijin social și educațional al copiilor vulnerabili. Prin dotarea acestora cu tablete și acces la internet, Organizația asigură acoperirea decalajelor și accesul real la educație.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri