anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

30.000 de persoane au participat la evenimentele FILIT

GALERIE
FILIT 2017
  • FILIT 2017
- +

F ILIT a adus la Iaşi şi peste 300 de invitaţi din întreaga lume: scriitori, traducători, jurnalişti, manageri culturali etc.

Peste 30.000 de persoane au participat la ediţia de anul acesta a Festivalului Interna­ţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), anunţă organizatorii.

Evenimentul s-a încheiat duminică, acesta desfăşurându-se pe durata a cinci zile, în perioada 4-8 octombrie. La ediţia de anul acesta, FILIT a adus la Iaşi peste 300 de invitaţi din întreaga lume, pentru buna desfăşurare a evenimentelor fiind implicaţi aproximativ 150 de voluntari. Programul a inclus peste 100 de evenimente culturale, cei prezenţi în Iaşi având posibilitatea de a alege dintre conferinţe şi mese rotunde la care au participat scriitorii şi traducătorii invitaţi, dar au putut participa şi la diferite expoziţii sau la târgul de carte Bookfest, care a făcut parte dintre evenimetele FILIT. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa jurnaliştilor de la publicaţii din străinătate, printre care şi Charlie Hebdo şi El País. La ediţia de anul acesta a participat şi un laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, Gao Xingjian, care a declarat că „este o adevărată plăcere să descopăr un oraş cultural, primitor.

Pentru mine, era greu de imaginat... Şi acest festival, FILIT, în acest oraş, este important. Găzduieşte sute de scriitori, editori, traducători din lumea întreagă.  Mi se pare un adevărat miracol, pe care nu mi l-am putut imagina înainte să ajung aici“. Un gând de apreciere a fost lansat şi de creatorul celebrului personaj Dexter, Jeff Lindsay, care a spus, conform organizatorilor, că FILIT „este cel mai bun festival la care am participat. Şi am fost la multe din întreaga lume. Este cel mai bine organizat şi pus la punct, a fost o experienţă minunată pentru mine“. FILIT este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.