300.000 de euro furati cu card fals

miercuri, 13 martie 2013, 13:34
2 MIN
 300.000 de euro furati cu card fals

Procurorii DIICOT Oradea au efectuat ieri-dimineaţă două percheziţii la Iaşi.

O grupare infracţională formată în vestul ţării, dar cu rădăcini şi la Iaşi, a fost destructurată ieri de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea.

Anchetatorii, în colaborare cu ofiţerii de la Crimă Organizată din Iaşi, au descins în locuinţele a doi ieşeni, pe care i-au dus la Oradea pentru audieri. Concomitent, au avut loc alte 32 de percheziţii în Oradea. Potrivit DIICOT, gruparea infracţională era alcătuită din 26 de persoane şi folosindu-se de aparatură de skimming au reuşit prin mijloace frauduloease să golească mai multe conturi bancare din străinătate.

„Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind învinuiţii Bejuşcă Ioan Gheorghe, 37 de ani, şi Sîrbu Constantin Eduard, 33 de ani, din municipiul Oradea. În perioada mai – septembrie 2012, învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, specializat în deţinerea de echipamente – aparatură skimming, în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, procurarea de informaţii de identificare a cardurilor bancare în vederea falsificării acestora, falsificarea şi punerea în circulaţie a cardurilor bancare, falsificarea de bancnote din cupiura de 100  dolari şi spălare de bani“, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Anchetatorii au mai menţionat că infractorii ar fi acţionat pe teritoriul Cehiei şi al Ungariei şi că ar fi produs un prejudiciu de 300.000 de euro. Pentru destructurarea reţelei infracţionale, autorităţile române au fost ajutate de cele din Ungaria, Cehia şi Olanda.

Comentarii