34 de elevi şi profesori, depistaţi cu noul coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

34 de elevi şi profesori, depistaţi cu noul coronavirus

GALERIE
test coronavirus1
  • test coronavirus1
- +

Câteva zeci de cadre didactice şi elevi din judeţul Iaşi au fost raportate joi şi vineri ca fiind pozitive la testarea pentru Covid-19. Astfel, 13 elevi au fost confirmaţi în total în cele două zile de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, alături de 19 cadre didactice. La aceste cazuri se mai adaugă şi doi angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi patru angajaţi din rândul personalului nedidactic.

Mai exact, în cursul zilei de ieri, au fost raportate 9 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor, doi elevi ieşind din perioada de carantină. Totodată, joi au fost raportate patru cazuri în rândul elevilor, în acest moment aflându-se în izolare la domiciliu un număr de 69 de elevi. În ceea ce priveşte cazurile confirmate în rândul cadrelor didactice, în cursul zilei de ieri au fost raportate 7 noi îmbolnăviri, trei cadre didactice ieşind din carantină. Joi, pe 4 martie, au fost înregistrate cele mai multe cazuri de îmbolnăvire în rândul profesorilor de la începutul celui de-al doilea semestru, 12 cadre didactice fiind raportate pozitiv într-o singură zi. La acest moment se află în izolare un număr de 40 de cadre didactice.

Numărul angajaţilor din rândul personalului didactic auxiliar raportaţi pozitiv este cel mai mic comparativ cu ceilalţi angajaţi din învăţământ sau cu numărul elevilor. Astfel, în acest moment se află în carantină 5 persoane din această categorie de angajaţi, ultimele îmbolnăviri fiind raportate pe 4 martie.

În ceea ce priveşte cazurile de îmbolnăvire ale personalului nedidactic din şcoli, la acest moment se află încă în izolare un număr de 10 persoane, atât pe 4 martie, cât şi pe 5 martie fiind raportate câte două noi cazuri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.