anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

370 de elevi de clasa a IV-a au dat concursul de „admitere“ la Liceul Moisil

GALERIE
copii
 • copii
- +

Este prima şcoală de top din Iaşi care dă această testare pentru selecţia elevilor de clasa a V-a.

Liceul de Informatică a „spart gheaţa“ şi anul acesta, organizând primul concurs pentru elevii de clasa a IV-a. La Concursul „Urmaşii lui Moisil“ s-au prezentat 370 de elevi, care au susţinut probe scrise la informatică şi matematică. În cursul zilei de ieri, elevii nemulţumiţi de notă au depus contestaţii, urmând ca mâine să se afişeze rezultatele finale.

„Pentru anul 2016-2017 avem trei clase de-a V-a, la fel ca şi anul trecut, adică un număr de 90 de locuri, din care, am stabilit prin consiliu de administraţie, 75 vor fi ocupate prin acest concurs. Restul de 15 vor fi ocupate în urma cererilor care se vor depune pe parcurs, şi care vor fi analizate de noi. Noi nu mai organizăm alt concurs, rămâne de văzut dacă cei de la Inspectoratul Şcolar mai organizează vreun concurs“, a declarat Carmen Lo­sonczy, directorul liceului.

Părinţii elevilor care au obţinut premii şi menţiuni la concursul „Urmaşii lui Moi­sil“ şi doresc să înscrie copilul în clasa a V-a trebuie să se prezinte la secretariatul şcolii şi să completeze o cerere tip. Clasamentul se va realiza pe baza cererilor-tip depuse, în ordinea descres­cătoare a punctajelor cumulate obţinute la matematică şi informatică. Perioada de depunere a cererilor-tip de înscriere este 27 ianuarie - 4 februarie (în zilele lucrătoare) la secretariatul liceului, între orele 8 şi 15. Afişarea listelor cu elevii admişi va avea loc pe 25 februarie.

Concursul aflat la cea de-a XI-a ediţie va premia elevii cei mai buni în amfiteatrul şcolii, mâine, de la ora 17.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.