4.500 de locuri la spectacolul Patriciei Kaas, care va avea loc la Iasi, in cadrul FIE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

4.500 de locuri la spectacolul Patriciei Kaas, care va avea loc la Iasi, in cadrul FIE

GALERIE
Kaas chante Piaf
  • Kaas chante Piaf
- +

Un interviu despre desfăşurarea de forţe şi ţintele Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), cu Florin Mindirigiu, directorul FIE

Care va fi, în linii mari, programul FIE?

Deschiderea FIE va avea loc pe 14 iunie, printr-o Gală a Educaţiei, găzduită de Teatrul Naţional. Vom acorda atunci opt premii pentru Educaţie şi Marele Premiu FIE. Acest eveniment se va încheia festiv cu o gală de operă şi balet pregătită de Opera Română Iaşi. Avem seri de teatru, cu cinci spectacole foarte bune, seri de operă - cu un concept nou - opera-film şi cu cinci mari spectacole de operă, susţinute pe marile scene ale lumii, care vor fi proiectate la Iaşi. Vor fi 4.500 de scaune la dispoziţia ieşenilor pentru aceste spectacole, ce vor avea loc în aer liber. Pentru tineri aducem un festival de fringe. Avem o serie de evenimente dedicate cărţii; cinci zile de întâlniri cu autori, cu scriitori, seri dedicate benzilor desenate. Festivalul Educaţiei trebuia să cuprindă şi un spectacol internaţional, aşa că o vom avea la Iaşi pe Patricia Kaas, cu un concert ce face parte din turneul mondial al artistei „Kaas chante Piaf“. Va fi pentru prima dată când un artist ajunge la Iaşi în cadrul unui turneu  internaţional. Spectacolul va avealoc în Piaţa Palatului şi vor fi puse la dispoziţia publicului 4.500 de locuri pe scaune. De asemenea, avem spectacolul de muzică clasică oferit de Filarmonica de Stat Iaşi şi închidem manifestările FIE printr-un spectacol al Naţionalului ieşean. Nu trebuie omis faptul că pe parcursul celor zece zile de FIE vor avea loc conferinţe motivaţionale, organizate de universităţile publice.

„Avem în Iaşi expertiza, competenţele, logistica şi creativitatea necesară să dezvoltăm FIE“

Ce impact credeţi că va avea Festivalul Internaţional al Educaţiei şi cum îl vedeţi crescând, cum va arăta peste 10 ani? 

Succesul festivalului depinde de noi toţi, de organizatori, de autorităţile locale, de partenerii noştri
educaţionali, de mass-media. Cert este că avem în Iaşi expertiza, competenţele, logistica şi creativitatea
necesară să dezvoltăm FIE, astfel încât să devină un eveniment de referinţă în Europa. Succesul ţine şi de susţinerea  ieşenilor, de participarea la spectacole, de implicarea în organizarea festivalului, pentru că avem nevoie de voluntari care să fie rotiţe în mecanismul mare al evenimentului, şi, poate, de o anumită îngăduinţă pentru inerentele stângăcii sau neajunsuri organizatorice. Aş vrea să mulţumesc deja public tuturor persoanelor implicate afectiv,  profesional, financiar în acest proiect al Iaşului. Lista prietenilor FIE este lungă şi deschisă şi nu o voi detalia acum, dar fiecare contribuţie prezentă şi viitoare, indiferent de forma sa, reprezintă un  ingredient extrem de important în care iniţiatorii şi toată echipa de implementare îşi găsesc motivaţia de a merge mai departe şi de a demonstra că Iaşul nu are numai un trecut, ca oraş al culturii, ci şi un viitor de Capitală Culturală Europeană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.