4.649 de vaccinaţi la maratonul de la UMF, se pregăteşte rapelul de pe 4-6 iunie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

4.649 de vaccinaţi la maratonul de la UMF, se pregăteşte rapelul de pe 4-6 iunie

GALERIE
vaccinare-umf-iasi
  • vaccinare-umf-iasi
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” a încheiat luni dimineaţa, la ora 08.00, maratonul de vaccinare în care au fost angrenaţi peste 1.000 de profesori, studenţi şi personal administrativ al instituţiei. Astfel, reprezentanţii UMF au vaccinat în total 4.649 de persoane în cele 64 de ore cât a fost asigurată permanenţă la fluxurile din clădirea principală a universităţii.

Rectorul UMF, prof.dr. Viorel Scripcariu, se declară mulţumit de felul în care a fost organizat întreg evenimentul, considerând că este şi un succes al universităţii, care a demonstrat „că suntem un corp academic unit”, care poate răspunde şi să se pună la dispoziţie populaţiei „în orice situaţie”.

Acesta însă spune că avea două aşteptări suplimentare care nu au fost îndeplinite: ca mai mulţi studenţi, de la UMF şi de la universităţile de stat din Iaşi, să se prezinte la vaccinare, dar şi ca în general să fie mai mulţi oameni prezenţi.

„Dacă ne uităm la evenimentele organizate de UMF până acum, pornind de la admiterea de anul trecut, când a fost un exerciţiu foarte bun şi dur, având 92 de amfiteatre pentru admitere, a fost o nouă ocazie să arată că ne putem descurca în orice situaţie. Din punct de vedere numeric, însă, ne-am aşteptat la un număr mult mai mare de doritori, chiar dintre studenţii medicinişti, să vină să se vaccineze. Acolo era segmentul care ne interesa”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Acesta s-a declarat surprins de faptul că alte instituţii din Iaşi, DSP sau Primăria, au ales să îşi organizeze în această perioadă alte maratoane de vaccinare în loc să se alăture universităţii, aşa cum a fost şi în alte centre universitare.

„Concomitent cu maratonul nostru au avut loc şi alte maratoane, unul organizat de DSP, altul de Primărie, care au fost partenerii noştri în acest eveniment. Dar au organizat maratonul lor, nu au venit alături de noi, iar asta e alegerea lor. Dacă ne uităm în ţară, la UMF Tg. Mureş a mers foarte bine, au fost peste 7.500 de persoane vaccinate, dar la UMF Cluj cred că au vaccinat mai puţini decât la Iaşi, undeva la 3.900. Important însă este că această acţiunea s-a desfăşurat, până la urmă orice vaccin administrat este un succes”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Acesta a scos din nou în evidenţă faptul că a fost un număr foarte mare de cetăţeni din Republica Moldova, declarându-se bucuros de faptul că universitatea a putut astfel să ajute cetăţenii de peste Prut să se imunizeze.

La UMF au început deja pregătirile pentru maratonul rapelului, care va avea loc în perioada 4-6 iunie, şi unde vor avea şansa să se vaccineze inclusiv persoane cu prima doză.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.