4 hectare de zone verzi și de promenadă vor răsări aproape de centrul Iașului! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

4 hectare de zone verzi și de promenadă vor răsări aproape de centrul Iașului! (P)

GALERIE
silk verde1
  • silk verde1
- +

Pe lângă multiplele calități pe care le are, Iașul are și destule probleme, poluarea fiind una dintre cele mai mari. Restanțele celui de-al doilea oraș al țării la capitolul amintit sunt generate și de traficul aglomerat, dar și de problemele majore existente la capitolul spații verzi. Cifrele sunt elocvente pentru a reliefa deficiențele. Fiecărui ieșean îi revin doar 20,6 mp de spațiu verde, sub standardele minime recomandate de UE (26 mp/locuitor) și foarte departe de normele Organizației Mondiale a Sănătății, care indică 50 mp de spațiu verde pe cap de locuitor. 

Firesc, pentru dezvoltare Iașul ar trebui să se alinieze marilor orașe ale lumii care pun acum accent pe proiecte moderne, de tip brownfield. Acestea valorifică foste platforme industriale aflate în paragină, în cadrul cărora apare o puternică infrastructură verde, aglomerările urbane având astfel puternici ”plămâni” noi în mijlocul lor. 

Pe acest concept se merge în Iași în cadrul Silk District, cel mai cool cartier al orașului, care va apărea la doar 10 minute de mers pe jos de campusul Tudor Vladimirescu și 20 de minute de Palas. Dezvoltatorul proiectului care aduce în Iași o investiție de 200 de milioane euro, Prime Kapital, va schimba total cenușiul existent pe platforma fostei Fabrici de Mătase, complexul care va apărea în loc urmând a avea clădiri vii, moderne, eficiente energetic și 4 hectare de spații verzi și de recreere.

Încă din faza de proiect am pus accent pe infrastructura verde. Aproape jumătate din suprafața Silk District este alocată spațiilor verzi, de recreere și zonelor pietonale. Nu va fi un `ecosistem de asfalt`, unde să predomine betonul, ci o zonă preponderent verde, care va ajuta și orașul să respire. Prin alocarea a 40% din suprafaţă spaţiilor verzi de recreere si zonelor pietonale, Silk District va atenua impresia de rigiditate şi ariditate specifică mediului construit ce domină oraşele mari ale României. Nu vom construi doar clădiri. Vom crea noi spaţii verzi şi vom planta copaci. Vom readuce la viaţă o zonă aflată acum în paragină” a subliniat Maggie Kitshoff, Partener Rezidenţial Prime Kapital.

Pe lângă aspectul estetic, beneficiile apariției unei consistente zone verzi aproape de centrul Iașului vor fi multiple. În primul rând va apărea o epurare chimică a atmosferei, care va menține bilanțul în favoarea producției de oxigen. Totodată, va fi și o epurare fizică, prin absorbirea prafului și pulberilor de către perdeaua verde care va apărea, cercetătorii științifici subliniind că spațiile cu verdeață abundentă rețin de 3-6 ori mai mult praf decât o suprafață nudă. Apoi, vegetația va preveni producerea efectului de ”insulă de căldură”, care apare în medii în care spațiile verzi nu sunt integrate în cartiere cu multe clădiri, suprafețe betonate sau pavate. Astfel, se vor crea și oportunități pentru ca persoanele de toate vârstele să interacționeze. Nu în ultimul rând, realizarea unui ecosistem natural, caracterizat prin diversitatea vegetației,  în locul halelor părăsite, va genera și o imagine favorabilă orașului, care va deveni astfel mult mai atractiv pentru investitori.

Pentru detalii legate de modul de achiziționare a unui apartament situat în Silk District apelează +40 785 253 665 sau scrie pe contact@silkdistrict.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.