Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

4 lucruri interesante despre crucile de farmacie cu LED-uri (P)

GALERIE
cruce1200business4
  • cruce1200business4
- +

Te-ai întrebat vreodată care este originea unei cruci de farmacie sau de ce farmaciile au ales acest simbol pentru promovare, în loc de oricare altul? Ai fost curios să afli de ce o cruce cu LED-uri care semnalizează o farmacie folosește, preponderent, culoarea verde și nu o altă nuanță?

Despre toate acestea, dar și despre alte lucruri interesante despre crucile de farmacie cu LED-uri, îți vom spune mai multe în rândurile de mai jos.

1. De unde provine ideea promovării unei farmacii cu ajutorul unei cruci cu LED-uri?

Probabil oricine știe cum arată o reclamă de farmacie. Crucea verde, luminoasă și ușor de identificat atât de pietoni, cât și de șoferi, indiferent de momentul zilei, a devenit, în ultimii ani, tot mai populară. Aproape că nu există intersecție în care să nu poți observa măcar o cruce de farmacie. 

Dacă te întrebai cum s-a ajuns ca acest simbol să reprezinte mai toate farmaciile din țară sau chiar din lume, e bine să știi că o cruce verde reprezintă, în conștiința colectivă, acel loc în care poți găsi cele mai bune remedii pentru sănătate.

În plus, culoarea verde întărește ideea de loc care oferă siguranță. Așadar, psihologia din spatele unei cruci de farmacie este cât se poate de simplă, în vreme ce strălucirea inconfundabilă a LED-urilor vine să întărească ideea unei semnalizări de efect, prin intensitatea variabilă a luminii pe care acestea o reflectă.

2. Ce alte elemente pot apărea pe o cruce de farmacie?

Există și alte simboluri pentru reprezentarea unei farmacii, în afară de crucea verde, simplă. De exemplu, putem vorbi de toiagul lui Asclepios, zeu al medicinei în Grecia Antică, pe care apare încolăcit un șarpe. Sau de vasul Hygeei, zeița sănătății și a curățeniei în mitologia greacă, de asemenea, încolăcit de un șarpe. Ori de celebrul caduceu, care nu este altceva decât un baston înaripat pe care stau încolăciți doi șerpi. Deși acest animal a căpătat, de-a lungul istoriei, și alte semnificații, mai puțin pozitive, în Antichitate, șarpele era simbolul înțelepciunii. 

Crucea verde a intrat ca simbol farmaceutic în Europa la începutul secolului XX, drept înlocuitor al Crucii Roșii. Astăzi, e greu să mai găsești o farmacie din România care să nu folosească, ca semnalizare, o cruce cu LED-uri verzi.

3. E obligatoriu ca o farmacie să fie semnalizată cu o cruce cu LED-uri?

În România, semnalizarea unei farmacii trebuie făcută în primul rând cu ajutorul unei cruci de farmacie, conform Legii Farmaciei, adoptată în 2018. Aceasta menționează faptul că farmaciile au „ca semn distinctiv simbolul crucii cu laturile intersectate în unghi drept, de dimensiuni egale, de culoare verde pe fond alb”.

Însă nu putem vorbi și de obligativitatea de semnalizare a unei farmacii cu ajutorul unei cruci verzi cu LED-uri clasică. În funcție de imaginația fiecărui administrator în parte, cu ajutorul firmelor care produc reclame de farmacie cu LED-uri, crucile de farmacie pot fi proiectate într-un mod unic. 

De exemplu, pe o cruce de farmacie pot apărea și detalii elegant combinate în culorile roșu, alb sau albastru. De asemenea, afișajul unei cruci de farmacie poate conține și informații utile pentru potențialii clienți, precum un logo anume, ora exactă, data, temperatura înregistrată sau programul de funcționare al farmaciei.

4. O reclamă de farmacie poate fi personalizată?

Răspunsul scurt la această întrebare, așa cum probabil ai intuit deja, este DA. O cruce cu LED-uri pentru farmacie poate fi personalizată în mai multe direcții, în funcție de firma la care apelezi.

De exemplu, e bine să știi că poți cere proiectantului unei cruci de farmacie să-ți permită reglarea intensității luminoase, pentru ca aceasta să poată fi adaptată în funcție de lumina naturală.

De asemenea, o cruce de farmacie de calitate îți va oferi posibilitatea să modifici sau să programezi orice tip de mesaj care să ruleze în intervalele de timp dorite, cu ajutorul unui soft, ușor de programat dintr-un computer sau de pe telefon. 

Dacă informațiile pe care tocmai le-ai aflat din acest material ți s-au părut interesante, împărtășește-le, mai departe, și altora care ar putea fi curioși să afle lucruri interesante despre crucile de farmacie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri