anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

4 lucruri interesante despre crucile de farmacie cu LED-uri (P)

GALERIE
cruce1200business4
 • cruce1200business4
- +

Te-ai întrebat vreodată care este originea unei cruci de farmacie sau de ce farmaciile au ales acest simbol pentru promovare, în loc de oricare altul? Ai fost curios să afli de ce o cruce cu LED-uri care semnalizează o farmacie folosește, preponderent, culoarea verde și nu o altă nuanță?

Despre toate acestea, dar și despre alte lucruri interesante despre crucile de farmacie cu LED-uri, îți vom spune mai multe în rândurile de mai jos.

1. De unde provine ideea promovării unei farmacii cu ajutorul unei cruci cu LED-uri?

Probabil oricine știe cum arată o reclamă de farmacie. Crucea verde, luminoasă și ușor de identificat atât de pietoni, cât și de șoferi, indiferent de momentul zilei, a devenit, în ultimii ani, tot mai populară. Aproape că nu există intersecție în care să nu poți observa măcar o cruce de farmacie. 

Dacă te întrebai cum s-a ajuns ca acest simbol să reprezinte mai toate farmaciile din țară sau chiar din lume, e bine să știi că o cruce verde reprezintă, în conștiința colectivă, acel loc în care poți găsi cele mai bune remedii pentru sănătate.

În plus, culoarea verde întărește ideea de loc care oferă siguranță. Așadar, psihologia din spatele unei cruci de farmacie este cât se poate de simplă, în vreme ce strălucirea inconfundabilă a LED-urilor vine să întărească ideea unei semnalizări de efect, prin intensitatea variabilă a luminii pe care acestea o reflectă.

2. Ce alte elemente pot apărea pe o cruce de farmacie?

Există și alte simboluri pentru reprezentarea unei farmacii, în afară de crucea verde, simplă. De exemplu, putem vorbi de toiagul lui Asclepios, zeu al medicinei în Grecia Antică, pe care apare încolăcit un șarpe. Sau de vasul Hygeei, zeița sănătății și a curățeniei în mitologia greacă, de asemenea, încolăcit de un șarpe. Ori de celebrul caduceu, care nu este altceva decât un baston înaripat pe care stau încolăciți doi șerpi. Deși acest animal a căpătat, de-a lungul istoriei, și alte semnificații, mai puțin pozitive, în Antichitate, șarpele era simbolul înțelepciunii. 

Crucea verde a intrat ca simbol farmaceutic în Europa la începutul secolului XX, drept înlocuitor al Crucii Roșii. Astăzi, e greu să mai găsești o farmacie din România care să nu folosească, ca semnalizare, o cruce cu LED-uri verzi.

3. E obligatoriu ca o farmacie să fie semnalizată cu o cruce cu LED-uri?

În România, semnalizarea unei farmacii trebuie făcută în primul rând cu ajutorul unei cruci de farmacie, conform Legii Farmaciei, adoptată în 2018. Aceasta menționează faptul că farmaciile au „ca semn distinctiv simbolul crucii cu laturile intersectate în unghi drept, de dimensiuni egale, de culoare verde pe fond alb”.

Însă nu putem vorbi și de obligativitatea de semnalizare a unei farmacii cu ajutorul unei cruci verzi cu LED-uri clasică. În funcție de imaginația fiecărui administrator în parte, cu ajutorul firmelor care produc reclame de farmacie cu LED-uri, crucile de farmacie pot fi proiectate într-un mod unic. 

De exemplu, pe o cruce de farmacie pot apărea și detalii elegant combinate în culorile roșu, alb sau albastru. De asemenea, afișajul unei cruci de farmacie poate conține și informații utile pentru potențialii clienți, precum un logo anume, ora exactă, data, temperatura înregistrată sau programul de funcționare al farmaciei.

4. O reclamă de farmacie poate fi personalizată?

Răspunsul scurt la această întrebare, așa cum probabil ai intuit deja, este DA. O cruce cu LED-uri pentru farmacie poate fi personalizată în mai multe direcții, în funcție de firma la care apelezi.

De exemplu, e bine să știi că poți cere proiectantului unei cruci de farmacie să-ți permită reglarea intensității luminoase, pentru ca aceasta să poată fi adaptată în funcție de lumina naturală.

De asemenea, o cruce de farmacie de calitate îți va oferi posibilitatea să modifici sau să programezi orice tip de mesaj care să ruleze în intervalele de timp dorite, cu ajutorul unui soft, ușor de programat dintr-un computer sau de pe telefon. 

Dacă informațiile pe care tocmai le-ai aflat din acest material ți s-au părut interesante, împărtășește-le, mai departe, și altora care ar putea fi curioși să afle lucruri interesante despre crucile de farmacie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.