Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

4 metode suprinzatoare pentru a scapa de depresie

GALERIE
stres
  • stres
- +

Intr-o lume in care tehnologia ne permite sa comunicam cu persoane aflate in orice punct al Planetei, paradoxal, oamenii se simt din ce in ce mai singuri si sunt tot mai predispusi sa intre in depresie.

 
Mai mult decat atat, un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii estimeaza ca 350 de milioane de persoane din intreaga lume sunt afectate de “boala mileniului III”. Femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa dezvolte stari depresive, iar daca nu este tratata la timp, boala poate conduce la suicid (800.000 de oameni se sinucid anual din cauza depresiei, boala fiind a doua cauza de suicid in randul tinerilor de 15-29 de ani).
 
Cu toate ca exista tratament medicamentos pentru a inlatura starile de depresie, Angela Nutu – vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza afirma ca medicamentele trateaza doar aspectul somatic al bolii, si nu cauza psihologica primara care a condus la aceasta conditie. In timp, antidepresivele devin ineficiente deoarece trupul devine imun la ele. “Depresia este o boala mult mai complexa, mult mai profunda decat cred majoritatea oamenilor. Multi dintre noi, din ignoranta sau poate din comoditate, alegem sa luam medicament dupa medicament, crezand ca acestea ne vor face bine. Din contra chiar, in unele situatii se pot dezvolta dependente puternice de acestea si vor avea efect de tip boomerang asupra sanatatii noastre fizice si mentale. Secretul este sa descoperim care au fost cauzele psihologice care l-au determinat pe om sa intre in depresie si care se afla foarte bine ascunse in subconstientul sau. Odata identificat stresul interior, exista cateva tehnici pe care le aplicam de ani buni – si care s-au dovedit a fi foarte eficiente – prin care il putem descarca emotional in doar cateva minute”, afirma Angela Nutu – vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza. 
 
Cum putem trata depresia?
 
Cea mai eficienta metoda de ameliorare a starilor depresive este miscarea fizica. Este de asemenea si cea mai ieftina si independenta de orice alti factori. Acest lucru elibereaza in organismul nostru endorfina si adrenalina care, in timp duc la anihiliarea oricarui simptom al depresiei. Iata cateva exemple de comportamente pe care le poti realiza cu usurinta pentru a obtine aceste efecte:
 
– Cand mergi pe strada, cauta sa privesti varful cladirilor, astfel incat capul sa fie lasat usor pe spate, fara sa pierzi, desigur, contactul cu spatiul prin care te deplasezi
 
– Stand in picioare, priveste un punct la aproximativ 70 cm in fata ta, aflat pe asfalt sau podea. Acel punct reprezinta simbolic problema cu care te confrunti. Priveste-o de sus, cu atitudinea „de sus” si vezi cum o percepi de aici, de deasupra. Apoi, flexeaza genunchii si coboara trunchiul, fiind pe vine si priveste acum acelasi punct/problema, de la acest nivel. Repeta de 20 de ori, RAPID! Ultima pozitie va fi cea superioara!
 
– Stand in picioare, ridica mainile drept in sus, ca si cum ai vrea sa apuci ceva care se afla la varfurile degetelor si apoi, te lasi usor in spate, cu grija, indoindu-te de la mijloc, astfel incat sa simti o tensiune usoara, placuta, la nivelul mijlocului, fara sa exagerezi. Aceasta tehnica activeaza foarte puternic glandele suprarenale.
 
– Gandeste-te la problema cu care te confrunti, tinand intre dinti un creion sau un pix si in acelasi timp formuleaza-ti in gand aceasta problema in termeni vagi sau chiar pozitivi. Observa cum se modifica starea ta. (Poti sa lasi capul usor pe spate cand faci acest lucru).
 
Angela Nutu este unul dintre cei mai cunoscuti si bine pregatiti traineri din Romania si vicepresedinte al Asociatiei Romane de Hipnoza. Experienta de peste 10 ani in domeniul comunicarii si al instruirii adultilor si de peste 15 ani in domeniul antreprenoriatului si al afacerilor. Membru Fondator al Asociatiei Romane de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Centrum.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri