4 metode verificate prin care să câștigi bani cu blog-ul tău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

4 metode verificate prin care să câștigi bani cu blog-ul tău

GALERIE
t17ro
 • t17ro
- +

Internetul este locul în care oamenii caută soluții la problemele lor. Dacă ai sesizat o astfel de problemă și ai identificat răspunsurile cele mai nimerite pentru a o rezolva, construiește-ți un blog și fă primul pas spre libertatea financiară mult dorită.

În general, blog-ul este considerat ca fiind o publicație web organizată sub forma unui jurnal personal. Astăzi, percepția asupra ideii de blog s-a modificat depășind limitele unei afaceri online. Jurnaul web se transformă, de multe ori,  într-o importantă sursă de venit pentru persoanele perseverente și dispuse să sacrifice o parte din timpul lor  liber pentru a acumula cunostințele necesare dezvoltării unei business.

Există o multitudine de oportunități de a câștiga bani cu ajutorul unui blog. Despre aceste oportunități poți afla detalii accesând www.t17.ro

În continuare, vei citi despre patru astfel de variante de câștig online.

Pornim de la ipoteza că ai identificat nișa pe care intenționezi să activeze blog-ul tău și ai stabilit o tematică clară,  ți-ai instalat aplicația si ai deja un număr  constant de vizitatori interesați de ceea ce scrii acolo. Dacă nu ești în această postură, intră pe www.t17.ro  și află cum să instalezi gratuit un blog în 5 minute și cum să îl promovezi. Dacă ai un număr de minim 500(nu este o cifra obligatorie) de vizitatori înscriși în lista ta de e-mailuri poți deja să te gândești cum să produci bani(monetizezi) cu blogul respectiv.
Să abordăm cele patru oportunități și să tragem concluziile de rigoare:

1. Cea mai simplă metodă de a câștiga (pe care poți să o abordezi și mâine dacă ai blog-ul definitivat) este să apelezi la Google AdSense . Pentru că este simplă, bineînțetes că și câștigurile sunt pe măsură, adică nu prea sunt. Mai ales, în ultima perioada, Google a schimbat dramatic “oferta” și această metodă poate deveni interesantă doar dacă ai un site cu trafic mare și constant sau dacă cunoști foarte bine tehnicile specifice acestui tip de business. Altfel, vei avea ocazia să constați că respectivele câștiguri sunt mici, penibil de mici, iar site-ul tău va fi “împănat” cu reclame care nu îți vor aduce bani. De asemenea, mai există riscul de a nu fi acceptat în program.

Eventual, poți să te trezești că faci promovare concurenței sau unui site care să îți afecteze imaginea. Acest tip de câștig este pretabil unui blog cu trafic foarte mare. Dar atunci când ai un trafic substanțial, poți aborda alte variante de monetizare. De asemenea, poți realiza mai multe blog-uri care, adunate, să îți aducă un trafic suficient pentru a obține baza venitului tău de pe internet.
Află mai multe din postarea:
10 trucuri pentru a-ti spori caștigurile cu Google AdSense

2. Marketing-ul prin afiliere poate deveni o sursă constantă de venit care să îți aducă câștiguri importante. Metoda presupune inserarea de link-uri afiliate în blog-ul tău, promovând astfel produsele altcuiva. Vei primi un comision dacă cititorul tău dă click pe link și cumpără acel produs. Dacă tu consideri că există un produs care să se potrivească cu profilul site-ului tău și este rentabil să faci acest lucru, poți să îi faci o promovare dedicată. În acest fel te vei familiariza cu sistemul, în perspectiva vânzării propriilor produse.

Dacă ai un trafic relevant generat de SEO(Search Engine Optimization - optimizarea pentru motoare de căutare) și un conținut interesant pentru vizitatori, sunt șanse să faci venituri semnificative. Deocamdată, în România există puține platforme dedicate marketingului afiliat, însă atatea câte sunt, pot fi suficiente pentru obținerea de profit. Platformele cunoscute sunt :2parale.ro, profitshare.ro, afiliere.altex.ro (atașată produselor Altex) . Pe plan internațional, acest tip de afacere online este extrem de dezvoltat. Cel mai cunoscut program de afiliere este clickbank.com .
Citește și
Marketing afiliat – o sursă constantă de profit pentru a afla mai multe despre această sursă suplimentară de venit.

3. Vânzarea de spații publicitare de pe blog-ul tău poate fi o alternativă la celelalte două metode sau poate să funcționeze împreună cu acestea. Cu condiția ca paginile să nu pară deformate de reclamă și să nu afecteze viteza de încărcare. De asemenea, apariția unei reclame pe blog-ul tău poate fi condiționată de cel care o comandă. Practic, nu mai există nici un intermediar între tine și client, negocierea fiind directă. Pentru a obține o astfel de solicitare de reclamă trebuie să ai trafic suficient care să atragă atenția unui potențial client sau al unei agenții de publicitate. De asemenea, conținutul trebuie să fie de calitate și să facă referințe la domeniile de activitate vizate de potențialii clienți.

4. Vânzarea propriilor produse informatice atașate nișei în care funcționează blogul tău, este cea mai rentabilă abordare a ideii de obținere de profit. Cel mai la îndemână produs este cartea care poate fi sub formă printată sau e-Book (fișier PDF- de cele mai multe ori- care poate fi downloadat de pe blog). Produsele informatice pot să mai fie și din categoriile: software, jocuri, aplicații video, CD-uri etc.). Fiind producătorul direct, marja de profit este maximă și poți gestiona singur strategia de vânzare. Aceasta cu condiția să ai un blog interesant pentru vizitatorii din nișa ta, iar produsul trimis pe piață să fie capabil să rezolve o nevoie stringentă exprimată de cititori. Vânzarea acestui produs este o operațiune complexă și necesită cunoștințe de marketing, dar și abilități tehnice specifice.

După acumularea cunostințelor necesare, cu multă perseverență și încredere poți reuși să îți generezi un venit suplimentar constant și consistent sau poți demara o afacere în adevăratul sens al cuvântului, care să îți asigure libertatea financiară despre care am pomenit la început. Este necesar să te documentezi și să acționezi acum. Nu lăsa timpul să treacă. Este în defavoarea ta.

Intră pe site-ul www.t17.ro , înscrie-te la newsletter şi vei primi gratuit eBook-ul "Profit din blogging", un ghid despre cum să câştigi bani cu blog-ul tau!  
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X